Now Reading:
VIKEND PROGNOZA Prognostičari nemaju loše vijesti, osim da se za meteoropate nevolje nastavljaju
Full Article 2 minutes read

VIKEND PROGNOZA Prognostičari nemaju loše vijesti, osim da se za meteoropate nevolje nastavljaju

Pred nama je posljednji vikend u siječnju, a prema najavama prognostičara, vrijeme uopće neće biti loše (uzmemo li u obzir da još traje zima), samo što će jutra biti sve hladnija.

U unutrašnjosti će danas biti oblačno uz povremeni snijeg, češći u gorskim predjelima, dok će ga najmanje biti u sjeverozapadnim krajevima, najavljuju iz DHMZ-a. Na Jadranu promjenljivo uz česta sunčana razdoblja na sjeveru, dok je u Dalmaciji moguće i malo kiše, osobito na otocima.

Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, na udare ponegdje i olujna, podno Velebita i orkanska.

Temperatura zraka u unutrašnjosti uglavnom od -2 do 2 °C. Na Jadranu najniža od 2 do 7, a najviša dnevna od 6 na sjeveru do 11 °C na jugu.

Biometeorološka prognoza za petak

Biometeorološke prilike na području cijele zemlje neće se bitnije promijeniti. Niska naoblaka i sjeverni vjetar u unutrašnjosti veći će dio dana nepovoljno djelovati na raspoloženje i zdravstveno stanje ljudi osjetljivih na vremenske uvjete. Uz jaku buru koja će pojačavati osjet hladnoće, na Jadranu će također biti niske naoblake koja će pridonositi slabijem raspoloženju mnogih.

Vrijeme za vikend

Vikend će u unutrašnjosti biti oblačan, a uglavnom u subotu još ponegdje može pasti malo snijega. U nedjelju popodne smanjenje naoblake sa zapada,
Na moru djelomice sunčano, a najviše sunčana vremena očekuje se u nedjelju. Umjerena i jaka bura postupno će slabjeti.
Jutra posvuda hladnija.

sjever.hr/meteo.hr
27.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.