Now Reading:
SRAMOTA Ima prednost pri zapošljavanju, no proglasili su je nesposobnom i zaposlili kćer lokalnog političara: „Pisali su mi da sam retardirana”
Full Article 2 minutes read

SRAMOTA Ima prednost pri zapošljavanju, no proglasili su je nesposobnom i zaposlili kćer lokalnog političara: „Pisali su mi da sam retardirana”

Provjereno donosi priču o Mariji Milanović koja nije dobila posao spremačice u vrtiću iako je po zakonu prilikom zapošljavanja trebala imati prednost. Na to je mjesto vrtićko vijeće odlučilo zaposliti kćer lokalnog političara koja je fakultetski obrazovana.

Marija se javila na natječaj za posao za radno mjesto spremačice u vrtiću, a iako je po zakonu imala prednost pri zapošljavanju jer je osoba s invaliditetom, odnosno lakšim intelektualnim poteškoćama, posao je dobio netko drugi, piše dnevnik.hr.

-Kad smo čuli tko je zaposlen i tko je predsjednik vijeća, odmah ti je jasno što je u pitanju – rekao je Ivan Milanović, Marijin otac.

Posao je dobila ni više ni manje nego kći predsjednika upravnog vijeća vrtića, lokalnog političara koja ima visoku stručnu spremu.

-Možda dolazi neko novo vrijeme da će čistačice trebati visoku stručnu spremu pa će trebati upravljati s nekim dronovima koji će čistiti – kazao je Marijin otac.

Novinarka Provjerenog Ema Branica razgovarala je sa sada bivšim predsjednikom upravnog vijeća vrtića Pavlom Kordićem koji je rekao kako nije utjecao na zapošljavanje kćeri jer se izuzeo iz glasovanja.

-To je sada na sudu i kako sud odluči, to će biti tako – rekao je.

Vrtićko vijeće nije obavilo razgovor s Marijom, provjerilo njezine sposobnosti, tražilo dodatnu dokumentaciju, već ju proglasilo nesposobnom.

-Pisali su da sam retardirana, da ovo, da ono – ispričala je Marija.

Obitelj Milanović zbog ovog slučaja dvije godine prolazi torturu jer ne žele slegnuti ramenima i prihvatiti stanje stvari. Još uvijek ne mogu vjerovati koliko je truda vrtić uložio u to da Marija ne bude zaposlena i pitaju se što će nam zakoni, propisi i javni natječaji ako ovako završavaju.

Cijelu priču pogledajte ovdje.

Foto: screenshot / dnevnik.hr
www.sjever.hr / dnevnik.hr
27.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.