Now Reading:
Župan Kolar i ravnatelji srednjih škola o prijevozu učenika: S prijevoznicima ćemo uskoro sjesti za stol pa želimo za to biti potpuno spremni
Full Article 2 minutes read

Župan Kolar i ravnatelji srednjih škola o prijevozu učenika: S prijevoznicima ćemo uskoro sjesti za stol pa želimo za to biti potpuno spremni

Prijevoz srednjoškolaca bio je glavna tema koordinacije ravnatelja srednjih škola sa županom Željkom Kolarom, njegovom zamjenicom Jasnom Petek i pročelnicom nadležnom za promet Sanjom Mihovilić.

Na koordinaciji su analizirane javne linije kojima se prevoze učenice i učenici srednjih škola, a s ciljem optimizacije i racionalizacije prometnog sustava.

-Analizirali smo situaciju, s obzirom na izneseni prijedlog da se potpiše ugovor s Ministarstvom prometa da linijski prijevoz prijeđe u okrilje Županije. Uzevši u obzir iznose koji su za to bili predviđeni, iznos financiranja Ministarstva bi ostao isti, samo bi se pretočio iz Ministarstva obrazovanja u Ministarstvo prometa, a nama bi se povećao čak 300 posto. Jasno je zašto od nas dvadesetorice, čak 18 župana nije to potpisalo – rekao je za Sjever.hr župan Kolar.

Istaknuo je da su se Županiji javili neki od prijevoznika koji tvrde da su neke od njihovih linija nerentabilne te da postoji mogućnost da se te linije ukinu, čime bi se ugrozio dolazak djece u školu.

-Analizirali smo koje su to linije koje pokriva samo jedan prijevoznik, a koliko je linija na kojima je više prijevoznika. Cilj nam je bio napraviti kalkulaciju jer ćemo s prijevoznicima sjesti za stol početkom sljedećeg mjeseca pa želimo biti spremni, imati detaljne informacije – rekao je Kolar za Sjever.hr.

a.kučić/sjever.hr
26.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.