Now Reading:
Dok se ne ispune zahtjevi neće odvoziti otpad sa zagrebačkih ulica – ovu su zahtjevi radnika Čistoće – podržavate li ih?
Full Article 2 minutes read

Dok se ne ispune zahtjevi neće odvoziti otpad sa zagrebačkih ulica – ovu su zahtjevi radnika Čistoće – podržavate li ih?

Radnici zagrebačke Čistoće nastavljaju sa štrajkom dok i u pisanom obliku ne dobiju odluku o suspenziji izvanrednih otkaza trojici radnika zato što su različite vrste otpada odlagali u isto vozilo. U međuvremenu su zatražili i povećanje materijalnih prava. Dok se njihovi zahtjevi ne ispune, ni jedan radnik Čistoće neće odvoziti otpad sa zagrebačkih ulica, najavljuju iz sindikata, prenosi index.hr

Radnici zagrebačke Čistoće drugi dan zaredom borave u zgradi poduzeća kako bi pregovarali s upravom Holdinga o materijalnim pravima. Dok traju pregovori, nijedan radnik Čistoće ne odvozi smeće, rekla je predsjednica sindikata Čistoće Mirjana Kaltak.

-Iako su radnici jučer u večernjim satima napismeno dobili odluku Uprave o povlačenju, odnosno o ‘privremenoj suspenziji’ odluke o izvanrednom otkazu trojici radnika zbog ubacivanja različitih vrsta otpada u jedan kamion, još treba pričekati do njihova povratka na ulice, rekla je predsjednica sindikata.

Kada zahtjevi budu ispunjeni, radnici se odmah vraćaju. Traže povećanje osnovice, koeficijenta, novu opremu, dodatak za otežane uvjete rada, puno je neriješenih pitanja – dodala je Kaltak.

Nadalje, zaposlenici Čistoće traže povećanje koeficijenta složenosti poslova, povećanje dodataka za uvjete rada, novu zaštitnu opremu te pravo na besplatan parking koji imaju svi drugi zaposlenici Holdinga.

Foto: screenshoot Index

Detaljnije ovdje.

sjever.hr/index.hr
24.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.