Now Reading:
Starac jurio električnim romobilom, pa na trgu u Zagrebu pao – teško je ozlijeđen
Full Article 1 minutes read

Starac jurio električnim romobilom, pa na trgu u Zagrebu pao – teško je ozlijeđen

hitna

Teško je ozlijeđen i u Traumatološkoj bolnici zadržan 81-godišnjak koji je u ponedjeljak navečer zbog prebrze vožnje pao s električnog romobila u pješačkoj zoni Trga bana Josipa Jelačića, donosi Index.

Kako je izvijestila zagrebačka policija, nesreća se dogodila oko 21.30 sati kada je vozač uslijed neprilagođene brzine izgubio nadzor nad romobilom te pao. 81-godišnjem vozaču romobila liječnička je pomoć pružena u Klinici za traumatologiju gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen.

Podsjetimo, prošlog je ljeta izmijenjen Zakon o sigurnosti na cestama te se osobnim prijevoznim sredstvima smatraju vozila s elektromotorom ne jačim od 0,6 kW koja na ravnoj cesti ne mogu razviti brzinu veću od 25 km/h.

Riječ je o vozilima koja nemaju sjedeća mjesta, kao što su monocikl s motornim ili električnim pogonom, segway te romobili s motornim ili električnim pogonom. Električni romobili koji ne spadaju u kategoriju osobnih prijevoznih sredstava, oni koji voze brže od 24 kilometra na sat, moraju biti homologirani i registrirani.

Svi vozači romobila, rola i koturaljki moraju nositi kacigu, u suprotnom slijedi kazna od 300 kuna.

www.sjever.hr / index.hr
24.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.