Now Reading:
Gradonačelnica Cividini podržala 14. bienalnu izložbu Likovnog udruženja Čakovec LUČ – radove od stakla, drva izložio 31 autor
Full Article 2 minutes read

Gradonačelnica Cividini podržala 14. bienalnu izložbu Likovnog udruženja Čakovec LUČ – radove od stakla, drva izložio 31 autor

U Galeriji Centra za kulturu Čakovec do 30. siječnja je otvorena 14. bienalna izložba Likovnog udruženja Čakovec LUČ na kojoj svoje radove izlaže čak 31 autor.

LUČ okuplja sve zaljubljenike u likovnu umjetnost (slikanje, keramiku, modeliranje, crtanje, fotografiju, multimediju…), odnosno sve one koji na bilo koji način stvaraju svoja likovna dijela. Trenutačno broje 45 članova, ali su uvijek otvoreni za nove članove i ideje iz bilo kojeg dijela Međimurja i Hrvatske, tako da i danas imaju članove iz Međimurja, Varaždina, Zagreba, Rovinja, Korčule itd.

Svi oni dobili su priliku izložiti svoja djela na novoj izložbi u Čakovcu koja im je poslužila kao prilika da sumiraju svoj rad kroz protekle dvije godine i da se njihovo stvaralaštvo na najbolji način prezentira javnosti.

Velik broj pripadnika čakovečke likovne publike uživao je u samom otvorenju i na najbolji mogući način pozvao i ostale da im se pridruže u uživanju u 36 umjetničkih djela autora svih generacija i raznim tehnikama slikarstva i kiparstva.

Izložbu je podržala i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini.

Ovogodišnji odabir radova tako nudi umjetnička ostvarenja u staklu, i drvu, foto kolaže, zatim pejzaže, mrtvu prirodu, portrete aktove, scene svakodnevice, prepoznatljive vizure grada Čakovca te apstrakciju koja možda najviše izražava umjetničku slobodu i unutarnju ekspresiju. Ponajviše se ističe ljubav prema neprestanom stvaranju te ukazivanje na koji način kroz prizmu umjetnosti promatraju svijet.

sjever.hr/cakovec.hr 20.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.