Now Reading:
Prvi izazovi za mladog 29-godišnjeg ravnatelja u Krapinskim Toplicama!!! Kako smanjiti liste čekanja?
Full Article 2 minutes read

Prvi izazovi za mladog 29-godišnjeg ravnatelja u Krapinskim Toplicama!!! Kako smanjiti liste čekanja?

Specijalna bolnica u Krapinskim Toplicama od ponedjeljka ima novog ravnatelja, Danijela Javorića Barića, koji je na to vruće mjesto zasjeo s nepunih 29 godina. Da tom mladom ravnatelju prvi dani na novom radnom mjestu neće biti piknik potvrđuje aktualna situacija u ustanovi.

Naime, ukupne obveze te zdravstvene ustanove s danom 31. prosincem na razini su 99 milijuna kuna. Doduše, kada se, prema pojašnjenju novog ravnatelja, oduzme iznos koji HZZO treba isplatiti radi se o 38 milijuna kuna.

-Za veliki dio dospjelih obveza imamo uspostavljene sporazume za otplatu tih iznosa jer poanta je osigurati redovito funkcioniranje bolnice i sve ono što je potrebno za pacijente, i za radnike. Za isplatu materijalnih primanja tu je potrebno nastaviti tempo koji je uspostavljen. Vjerujem da ćemo već u ovo vrijeme sljedeće godine puno lakše disati nakon što bude završena ova velika investicija koja je pred nama – najavio je novi ravnatelj koji izgleda ima plan kako se nositi sa situacijom koja je, u najmanju ruku, zahtjevna.

Osim financijske situacije tu su i podulje liste čekanja gdje je se samo za dječji odjel čeka po 6 mjeseci. Ravnatelj kaže da ima rješenje i za to:

-Dio rješenja je već pokrenut. Dječji odjel se našao u situaciji kojoj se našao. Jedan liječnik je krajem godine otišao u mirovinu, druga liječnica, voditeljica odjela je najavila svoj odlazak i u tom procesu je neminovno moralo doći do određenih odstupanja od uobičajenog tijeka prijema. Prošli tjedan je imenovan novi voditelj odjela dječje rehabilitacije. Naravno da ću ovaj tjedan sjesti s njim da vidimo kakva je situacija i što je još potrebno da bi odjel mogao raditi maksimalno – najavio je Javorić Barić koji vjeruje da će se ubrzo uhvatiti korak i krenuti s rješavanjem liste čekanja.

s.kalajdžija / www.sjever.hr
16.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.