Now Reading:
Hrvati od kuna izrađuju remek djela, jedna od njih je Tamara Presečki iz Vinice!
Full Article 2 minutes read

Hrvati od kuna izrađuju remek djela, jedna od njih je Tamara Presečki iz Vinice!

Opraštamo se polako s kunom, kako-tako prilagođavamo novoj valuti euru, a mnoge Hrvatice i Hrvati umjesto da kovanice koje odlaze u povijest čuvaju u kutijama, novčanicima, kasicama, odlučili su napraviti mala umjetnička djela.

Među njima je Tamara Presečki iz Vinice koja je sliku koju je napravila nazvala „Lipa u punom cvatu”.

Za portal 24 sata Tamara, koja ističe da je kreativna od malih nogu, otkrila je kako je došla na tu ideju istaknuvši da kad joj nešto padne na pamet, to i ostvari.

-Tako je došla ideja da sačuvamo u našem domu na kreativan način naše kune/lipe. Pošto sam sve od materijala imala kod kuće, vrijeme izrade trajalo je dva dana. Kovanice, koje sam koristila, su bile od 5 lipa (u iznosu od 0.65 kuna), 10 lipa (u iznosu od 1.90 kuna), 20 lipa (u iznosu od 5 kuna), 50 lipa u iznosu od 6 kuna, 1 kovanica od 1 kune, 1 kovanica od 2 kune te 1 kovanica od 5 kuna. Sve zajedno iznos kovanica na platnu je 21,55 kuna – rekla je Tamara Tini Kos za 24 sata.

Planira, kaže, svoje djelo staviti u dnevni boravak kuće, da ga svi vide kad dođu k njima i „nikad ne zaborave naše kune”.

-Nakon objave te slike na Facebooku, u dvije grupe (na nagovor supruga), ljudi mi se javljaju iz svih krajeva Hrvatske te mole da im napravim istu – ispričala je ova kreativna žena.

foto: fb- tamara presečki
sjever.hr/24sata.hr
13.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.