Now Reading:
Reakcija SDP-a na presicu Habijana i Stričaka
Full Article 3 minutes read

Reakcija SDP-a na presicu Habijana i Stričaka

Nakon što su saborski zastupnik i predsjednik varaždinskog HDZ-a Damir Habijan i župan i prvi čovjek županijskog HDZ-a Anđelko Stričak održali konferenciju za novinare na kojoj su prozvali varaždinski SDP za namjerno izazivanje prijevremenih izbora za Gradsko vijeće te ujedno pozvali gradonačelnika Nevena Bosilja da podnese ostavku i stavi svoj dosadašnji rad na mjestu gradonačelnika građanima na ocjenu, iz SDP je stigao oštar odgovor.

U reakciji koja je potpisana kao zajedničko priopćenje Gradske i Županijske organizacije SDP-a, između niz kritika na račun župana Stričaka, stoji i slijedeće:

-Tko o čemu, HDZ o časti i poštenju. U nedostatku jasnih odgovora koje duguju našim građanima zašto su bili protiv normalnog funkcioniranja Grada, protiv povećanja uskrsnica i besplatnog javnog prijevoza umirovljenicima, protiv povećanja plaća tetama u vrtiću, vatrogascima, djelatnicima u kulturi i gradskoj upravi, protiv novih projekata i razvoja grada, ali i konačnog rješavanja baliranog otpada, HDZ-ovci se nevješto pokušavaju izvući kroz plitko politikantstvo i puštanje ružičaste magle.

Poštenjačinama iz HDZ-a se čini nevjerojatnim da bi Grad, vezano za proceduru oko (ne)izglasavanja proračuna, trebao nešto pitati nadležno Ministarstvo koje, uzgred budi rečeno, vodi njihov stranački kolega kojemu očito ne vjeruju.

Poštenjačine iz HDZ-a se čude i zašto gradonačelnik nije predložio proračun više puta. Da je predsjednik varaždinskog HDZ-a i gradski vijećnik Damir Habijan češće dolazio na međustranačke sjednice, vjerojatno bi bio upoznat sa svim detaljima i pokušajima da se postigne dogovor. I da, građani vrlo dobro znaju da smo do zadnjeg dana, do 31.12. bili spremni sazvati Gradsko vijeće, ali iz svega onog što smo mogli čuti i vidjeti sada je jasno da su stranački naputci onih iznad njega bitniji od interesa grada i građana.

Kad je riječ o istraživanju koje je Grad Varaždin naručio i proveo o mišljenju naših građana o stajalištima o bitnim temama za naš grad, o projektima koje smatraju prioritetnima i najvećim problemima s kojima se susreću u našem Varaždinu, jedina istina je da je pri odabiru agencije proveden transparentan postupak u kojem su pozvane tri vodeće hrvatske agencije za ispitivanje javnog mnijenja, od kojih su dvije uputile ponude u predviđenom roku. Odabrana je ponuda agencije koja je bila znatno niža od druge ponude. I da, to je istraživanje pokazalo, među ostalim, da velika većina Varaždinki i Varaždinaca žele da se konačno riješi balirani otpad. Uostalom, rezultate tog istraživanja smo i javno komunicirali u našim medijima. Rezultati su pobudili vrlo veliki interes naših sugrađana, a rezultate se može pogledati i na mrežnim stranicama grada. Možda bi županu bilo zanimljivo provesti slično istraživanje i u Županiji- stoji između ostalog u priopćenju.

sjever.hr
13.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.