Now Reading:
Novomarofska udruga Pinta poziva vas na „Vincekovo 2023.“ – očekuje vas odlična fešta uz iće, piće i domaću glazbu
Full Article 2 minutes read

Novomarofska udruga Pinta poziva vas na „Vincekovo 2023.“ – očekuje vas odlična fešta uz iće, piće i domaću glazbu

Udruga vinogradara i voćara «PINTA» Novi Marof, u suradnji s Vinarijom Šafran, općinama Breznički Hum i Breznica, LD „Lisac“, DVD-om Ščepanje i Udrugom „Starinski žmaki“ organizira proslavu blagdana Sv. Vinka tradicionalnim okupljanjem i druženjem članova udruge te svih dobrodošlih građana, na otvorenom.

Vincekovo će se slaviti u subotu, 21. siječnja 2023. s početkom u 12 sati, u Radešiću, vinogradi Šafran.

Program počinje u 12 sati blagoslovom vinograda i vinogradara kod kapelice bl. Alojzija Stepinca i Nevine dječice u Radešiću koju će predvoditi velečasni Ivica Šestak župnik župe Visoko.

Nakon blagoslova slijedi prigodna ceremonija rezidbe trsa prema Križevačkim štatutima u vinogradu Stjepana Šafrana, a predvodit će je ceremonijal mešter Krunoslav Čolo.

Nakon obreda slijedi veselica uz dobru glazbu sastava „FIŠKALI“ te jelo i piće (vinski i lovački gulaš, kobasice, špek i jeger na ražnju, kuhano i svježe vino) kojim udruga „Pinta“, Vinarija Šafran i lovci tradicionalno časte svoje članove i goste.

Nastupiti će i marofski kuburaši „Grebengradske haramije“ sa svojim glasnim pucanjem, Udruga „Potkalnički plemenitaši“, Limena glazba „Sv. Martin“ iz Brezničkog Huma i Udruga umirovljenika „Prigorčica“ iz Breznice.

Organizatori su pripremili prigodne čaše te kriglice za kuhano vino s natpisom „Vincekovo 2023.“ Vinogradi Šafran koje će se prodavati po cijeni od 5,00 eura , a njihovom kupnjom se stječe pravo na besplatnu konzumaciju jela i pića.

Samo u slučaju izuzetno lošeg vremena (snježna vijavica, neprohodni putevi), druženje će se prolongirati za tjedan dana.

sjever.hr
12.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.