Now Reading:
MUKE PO EURU Šokantni slučajevi građana: “Stigao mi je izvještaj od banke, pisalo je da sam 140.000 eura u minusu”
Full Article 2 minutes read

MUKE PO EURU Šokantni slučajevi građana: “Stigao mi je izvještaj od banke, pisalo je da sam 140.000 eura u minusu”

krediti

Prilagodba na euro još uvijek traje, a prema svemu sudeći brojni građani, posebice bankari i trgovci suočavaju se s raznim problemima.

Redovi čekanja u bankama i Fini su danima bili ogromni, a bilo je i problema s podizanjem novca s bankomata. Ljudi su se najviše bojali poskupljenja i prevara, piše 24 sata.

Za njihov su se portal javili brojni čitatelji zaleći se kako su primjerice kod plaćanja kunama, iste dobili vraćene pa i kako im je odbijalo karticu na blagajni.

Jedna čitateljica za 24 sata ispričala je kako se i njenoj banci dogodila omaška prilikom konverzije iz kuna u eure, pa su njen dozvoljeni minus po tekućem računu u kunama prebacili u eure tako da su ga pomnožili s 7.53, umjesto da ga podijele.

– Stigao mi je izvještaj od banke. Vidjela sam iznos u minusu od preko 140 tisuća eura. Šokirala sam se. Mobilna aplikacija nije radila tog dana da provjerim stvarno stanje. Srećom, vrlo brzo su me povratno kontaktirali iz banke kako bi se ispričali – rekla nam je čitateljica.

Sličan je slučaj bio i sa Gradskom plinarom Zagreb koji su građanima priredili neugodnu situacija kad im je trajnim nalogom naplaćen iznos u eurima, umjesto u kunama. Osim toga, pojavile su se i lažne novčanice. HNB savjetuje građanima da svaku novčanicu dobro provjere u vrijeme prilagodbe jer će pojedinci pokušati iskoristiti priliku da uvale lažnjake, piše 24sata.

www.sjever.hr/www.24sata.hr
09.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.