Now Reading:
Poziv nezaposlenima: Uključite se u projekt „NEED2READ” i postanite konkurentniji na tržištu rada
Full Article 2 minutes read

Poziv nezaposlenima: Uključite se u projekt „NEED2READ” i postanite konkurentniji na tržištu rada

Otvorena medijska grupacija provodi EU projekt „NEED2READ” koji je usmjeren na poticanje kulture čitanja kod nezaposlenih osoba s ciljem ukazivanja na izravan i neizravan utjecaj čitanja na poboljšanje ukupne kvalitete života pojedinca, posebice onih dijela koja će im pomoći u pronalasku posla, poboljšanju učenju novih vještina pomoću kojih bi bili konkurentniji na tržištu rada te kao inspiracija za okretanjem nove stranice u životu.

Projekt „NEED2READ” je u skladu s Nacionalnom strategijom poticanja čitanja (2017/22) i s njezinim glavnim strateškim mjerama: potaknuti i podržati inicijative institucija organizacija (odgojno-obrazovne, kulturne, znanstvene i zdravstvene, udruge, zaklade) i pojedinaca usmjerenih na poticanje čitanja te senzibilizirati medije za važnost čitanja i aktivnosti koje potiču čitanje.

U sklopu projekta provodit će se ciklus on-line besplatnih radionica pod nazivom „MOĆ ČITANJA – ČITAJ I BUDI MOĆAN” putem ZOOM platforme. Radionice su edukativnog i interaktivnog karakter te će započeti tijekom veljače. Također, voditelj/ica radionice će ugostiti etablirane poduzetnike i uspješne ljude koji su svojim trudom, vještinama i disciplinom ostvarili izvanredne uspjehe u Hrvatskoj i koji će kroz naše radionice sudionicima ukazivati na sve benefite čitanja kao pogonskog goriva za put do uspjeha, koje bi knjige bilo vrijedno pročitati za profesionalni i osobni razvoj, kako započeti s čitanjem itd.

Osim toga, najzanimljiviji segmenti radionice bit će montirani u obliku kratkih video sadržaja u trajanju od dvije do pet minuta, sav popratni zabavno-edukativan sadržaj bit će dostupan na web stranicama i društvenim mrežama.

Pomoću stečenih vještina, polaznici će postati konkurentniji na tržištu rada, a pročitane knjige će im služiti kao inspiracija i poticaj za okretanjem nove stranice u životu kako na profesionalnoj, tako i na osobnoj strani. 

Projektom se želi u on-line radionice uključiti 40 nezaposlenih.

Svi koji se žele prijaviti mogu to učiniti putem mail adrese: office@omg.hr

Trajanje projekta: 11. srpnja .2022.-11. srpnja 2023.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda te Ministarstva kulture i medija.

sjever.hr
04.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.