Now Reading:
Dobre vijesti za kraj godine! Bjelovarsko – bilogorska županija studentima osigurala besplatno putovanje vlakom, a umirovljenicima sufinancira autobusni i željeznički prijevoz
Full Article 2 minutes read

Dobre vijesti za kraj godine! Bjelovarsko – bilogorska županija studentima osigurala besplatno putovanje vlakom, a umirovljenicima sufinancira autobusni i željeznički prijevoz

Dobre vijesti na kraju godine stižu za umirovljenike i redovne studente s prebivalištem na području Bjelovarsko – bilogorske županije. S HŽ Putničkim prijevozom i Čazmatransom potpisani su ugovori kojima će županija sufinancirati prijevoz vlakom odnosno autobusom na svim relacijama redovnim studentima i umirovljenicima.

– Županija će financirati 50 posto cijene karte na županijskim i međužupanijskim autobusnim linijama, a Čazmatrans će odobriti dodatnih 10 posto popusta, tako da će umirovljenici plaćati samo 40 posto cijene. Ova pogodnost odnosit će se na iduću godinu – kazao je bjelovarsko – bilogorski župan Marušić.

Pojasnio je i što točno donosi Ugovor o sufinanciranju troškova prijevoza redovnih studenata, umirovljenika i osoba starijih od 60 godina koji je potpisan s HŽ Putničkim prijevozom.

– Kao što znate Vlada RH je pilot-projektom koji se primjenjuje od 1. listopada ove godine do listopada 2023. godine omogućila redovnim studentima da se po cijeni od 75 kuna mjesečno voze neograničeni broj puta. Mi kao Županija preuzimamo plaćanje i tih 75 kuna tako da će se studenti moći voziti potpuno besplatno – poručio je župan i nastavio:

– Sufinancirat ćemo također i cijenu karte umirovljenicima i osobama starijim od 60 godina. Trenutačno im HŽ sufinancira 50 posto cijene, a mi ćemo im sufinancirati još 25 posto tako da će u konačnici plaćati samo 25 posto cijene karte – dodao je Marušić zaključivši da su to dobre vijesti koje pokazuju socijalnu osjetljivost Županije i prepoznavanje potrebe umirovljenika, ali i studenata.

Predsjednik Uprave HŽ Putničkog prijevoza Željko Ukić naglasio je da je ovo prva županija gdje se na jednom mjestu potpisuje ugovor i s cestovnim i željezničkim prijevozom te pohvalio dobru suradnju sa županom.

– Ovo je četvrti ugovor koji potpisujemo s Bjelovarsko – bilogorskom županijom. Moram naglasiti da u posljednjih godinu, dvije imamo itekako dobru i intenzivnu suradnju gdje je prepoznata željeznica, potencijal željeznice i da se što više potiče korištenje putovanja vlakom – kazao je Ukić.

Zadovoljstvo potpisanim ugovorom iskazao je i predsjednik Uprave Čazmatransa Damir Pavlović.

Župan je i Čazmatransu, ali i HŽ Putničkom prijevozu zahvalio na dosadašnjoj suradnji i partnerskom odnosu.

www.sjever.hr
24.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.