Now Reading:
ŠOPING STOLJEĆA ZA HRVATE Fatalna pogreška Nikea kod mijenjanja kuna u eure pretvorila se u najveća blagdanska sniženja ikad!
Full Article 2 minutes read

ŠOPING STOLJEĆA ZA HRVATE Fatalna pogreška Nikea kod mijenjanja kuna u eure pretvorila se u najveća blagdanska sniženja ikad!

Neplanirana najveća blagdanska sniženja u petak su obradovale brojne kupce na web shopu Nikea, piše Jutarnji. Naime, hudice koje koštaju 500 kuna, prodavale su se po 65, kao i kratke hlače s motivima NBA momčadi, dok su majice bile snižene s 230 na 30 kuna, a sve se to dogodilo potpuno neplanirano, kao posljedica greške.

Čini se da je Nike odlučio tjedan dana prije hrvatskog ulaska u eurozonu odlučio zamijeniti cijene u kunama onima u eurima, pri čemu su napravili fatalnu pogrešku – i dok su brojeve zamijenili, kratica za valutu ostala je ista, pa je odjeća umjesto primjerice 65 eura koštala 65 kuna.

To su brzo primijetili kupci, a oni sretni obavili su šoping stoljeća. Poveznice na web shop Nikea širile su se i užarile WhatsApp i Facebook grupe, a tvrtka je izgubila desetak tisuća kuna.

-Bila je to najbolji božićni šoping u mojoj povijesti – rekao je jedan od sretnih kupaca za Jutarnji.

Njemu je ovu „blagdansku akciju” otkrio prijatelj, a ovaj je kupac također vijest podijelio s kolegama. Iako su neki bili skeptični i sumnjali da je riječ o lažnoj internetskoj stranici to nije bila prevara.

Jedan od kupaca za Jutarnji je rekao kako su mu se pri zaključenju kupnje obračunale kune, a drugi su pak kazali i kako su im nakon kupnje banke s računa skinule iznos u kunama, odnosno da su za hudicu zaista platili 65 kuna, a ne 65 eura.

www.sjever.hr / jutarnji.hr
24.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.