Now Reading:
SEKS SKANDAL U CRKVENIM REDOVIMA Pater Marko nagovarao časne na seks u troje pozivajući se na Sv. Trojstvo
Full Article 2 minutes read

SEKS SKANDAL U CRKVENIM REDOVIMA Pater Marko nagovarao časne na seks u troje pozivajući se na Sv. Trojstvo

Slovenski svećenik, isusovac koji se našao u središtu vatikanskog seks skandala, navodno je pokušao dogovoriti seks u troje s dvije časne sestre, uspoređujući taj čin sa Svetim Trojstvom, piše ugledni londonski dnevni list The Times, pozivajući se na tvrdnju jedne od časnih sestara, a prenosi telegram.hr

U pitanju je isusovac Marko Ivan Rupnik, o kojem su se početkom ovoga mjeseca u talijanskim medijima pojavile tvrdnje da je zlostavljao časne sestre u rodnoj Sloveniji 1990-ih godina.

Njegov vjerski red priznao da je Vatikan istraživao Rupnika, ali da je presudio kako je nastupila zastara. Međutim, isusovci su naveli da je 68-godišnji svećenik ekskomuniciran još u svibnju 2020. godine, nakon što je ispovjedio ženu s kojom je bio u vezi. No, Vatikan je ukinuo ekskomunikaciju kada se Rupnik istoga mjeseca pokajao, ali isusovci su mu svejedno zabranili ispovijedanja i vođenja duhovnih vježbi.

Talijanske novine Domani u nedjelju su objavile intervju s anonimnom časnom sestrom koja tvrdi da joj je Rupnik oduzeo nevinost i natjerao je da šuti.

-Otac Marko počeo je polako ulaziti u moj psihološki i duhovni svijet, iskorištavajući moju nesigurnost i krhkost -rekla je. Ista časna sestra tvrdi da je Rupnik pitao nju i drugu časnu sestru za seks u troje, objašnjavajući joj da će tako replicirati trostrani odnos Boga, Isusa i Duha Svetoga.

Dodala je da su njezine pritužbe bile ignorirane, iako je Rupnik, tvrdi, zlostavljao “gotovo 20” sestara.

Foto: arhiva

sjever.hr/telegram.hr
21.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.