Now Reading:
Iz Međimurje-plina poručili: Vlada nam treba osigurati plin po 41 Eur/MWh
Full Article 2 minutes read

Iz Međimurje-plina poručili: Vlada nam treba osigurati plin po 41 Eur/MWh

Iz tvrtke Međimurje-plin poručili su da poštuju sve zakone i podzakonske akte te da im Vlada treba osigurati plin po 41 Eur/MWh.

Reakcija je to na konferenciju za novinare održanu u ponedjeljak u Prelogu na kojoj je između ostalog rečeno da je tvrtka Međimurje-plin jedini od 11 distributera u Hrvatskoj koji nije potpisao ugovor o povlaštenoj cijeni plina i ne poštuje uredbu Vlade RH.

Podsjetimo, međimurski gradonačelnici i načelnici obratili su se novinarima nakon što je Međimurje-plin odbio zahtjev dvaju gradova i devet općina za sazivanjem izvanredne sjednice Skupštine Međimurje-plina, a uz njih su na konferenciji bili i europarlamentarka Sunčana Glavak i saborski zastupnik Dražen Srpak.

Glavak je tada kazala da kućanstva i poduzetnici imaju povlaštenu cijenu plina zahvaljujući mjerama Vlade te da Međimurje-plin ne posluje odgovorno i ignorira svoje vlasnike, a Srpak je dodao da članovi Nadzornog odbora Međimurje-plina ne izvještavaju vlasnike o svojem poslovanju te da Međimurci plin plaćaju puno skuplje nego što bi trebali.

Iz Međimurje-plina su istaknuli da tvrtka poštuje Uredbu Vlade RH o otklanjanju poremećaja na domaćem tržištu energije te da su Međimurje-plinu trebale biti osigurane količine plina po 41 Eur/MWh + troškovi opskrbe, no da plin po toj cijeni za kupce plina nije osiguran.

U reakciji Međimurje-plina stoji i kako tvrtka radi na temelju zakona i podzakonskih akata te ugovora i za vlasnike ostvaruje dobit koja je do sada isplaćena u ukupnom iznosu od 33.967.017,26 kn, odnosno više od 4,5 milijuna eura, a dodali su i da je unatrag 40 dana vlasnicima Društva isplaćena i dobit za 2021. godinu.

U Međimurje-plinu tvrde i da prema zadnjem izvještaju za razdoblje 1. siječnja do 31. listopada 2022. godine tvrtka posluje pozitivno te da je sukladno Zakonu o trgovačkim društvima Nadzorni odbor Društva redovito upoznat s poslovanjem Međimurje-plina.

foto: medjimurje-plin.hr
a.kučić/sjever.hr
21.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.