Now Reading:
Nogometni svijet na nogama: svjetska prvenstva više se neće igrati svake 4 godine?!
Full Article 1 minutes read

Nogometni svijet na nogama: svjetska prvenstva više se neće igrati svake 4 godine?!

Samo dva dana nakon završetka Svjetskog prvenstva u Kataru engleski Daily Mail donosi ekskluzivnu vijest – predsjednik FIFA-e Gianni Infantino ima ideju da se Mundial ubuduće održava svake tri godine, piše novinar Jutarnjeg lista Mladen Barisa.

Riječ je o dugoročnom planu u revoluciji nogometnog svijeta koju predsjednik FIFA-e priprema sa svojim suradnicima, a u tome ih je očito ohrabrio komercijalni i sportski uspjeh Svjetskog prvenstva u Katru.

Svjetskim prvenstvom 2025. započela bi nova era nogometnog svijeta, no Infantino nije uspio osigurati potporu igrača, klubova i međunarodnih konfederacija, donosi Jutarnji. Na ideju o revolucionarnim promjenama utjecala su dva čimbenika – prvi da je Infantino uvjerenja da se održavanje završnog turnira tijekom zimskog razdoblja pokazalo efikasnim jer nogomet nastavlja rasti na globalnoj razini, a drugi su naravno financije. Naime, turnir je generirao prihode od 7,13 milijardi eura što je povećanje od 966 milijuna eura u odnosu na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018.

Već prve reakcije sugeriraju da će FIFA-ini planovi naići na žestoke otpore, no ostaje nam za vidjeti kako će se sve razviti.

www.sjever.hr / jutarnji.hr
20.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.