Now Reading:
Sin šefa koprivničke policije vozio mrtav pijan po naselju – dobio kaznu manju od minimalne
Full Article 1 minutes read

Sin šefa koprivničke policije vozio mrtav pijan po naselju – dobio kaznu manju od minimalne

Marko Vurnek (36), sin načelnika Policijske uprave koprivničko – križevačke, proglašen je krivim i osuđen jer je u studenom oko 18:35 zatečen u pijanoj vožnji. Premda je vozio bez vozačke i napuhao 2.83 promila, dobio je kaznu manju od minimalne, piše Danica.

Vurnek je s 2,83 promila za volanom uhvaćen u prigradskom naselju Starigrad dok je upravljao Citroenom c4 koprivničkih registarskih oznaka, a kod sebe nije imao vozačku.

Za vožnju bez vozačke dobio je kaznu od 200 kuna, a za vožnju u alkoholiziranom stanju kažnjen je sa 6700 kuna. Od toga oduzima mu se 600 kuna jer je dva dana proveo u policijskom pritvoru. No, minimalna kazna za vožnju u pijanom stanju iznosi 10.000 kuna, piše Danica.

– Okrivljeniku su izrečene ublažene novčane kazne, ispod minimalnih zakonskih, očekujući da će se i takvim kaznama postići svrha prekršajnog kažnjavanja i da okrivljeni ubuduće neće činiti takva i slična djela – rekla je koprivnička sutkinja bez navođenja ijedne olakotne okolnosti za vozača, prenosi Danica.

www.sjever.hr / www.danica.hr
16.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.