Now Reading:
Ocu preminulog Čengića sudi se za ubojstvo, a to nije njegov jedini problem sa zakonom
Full Article 2 minutes read

Ocu preminulog Čengića sudi se za ubojstvo, a to nije njegov jedini problem sa zakonom

Za četvoro mladih Županijski sud u Varaždinu nepravomoćno je osudio na zajedno nešto više od 9 godina zatvora u slučaju Kulturana u kojem je 35-godišnji profesor u svibnju prošle godine preminuo od zadobivenih ozljeda glave.

S obzirom da nije dokazano da su udarci koje je preminulom nanijela četvorka doveli do smrti Držano odvjetništvo je optužnicu prekvalificiralo u nanošenje teške ozljede sa smrtnom posljedicom.

Ocu preminulog, Željku Čengiću na tom istom sudu sudi za ubojstvo 28-godišnjeg Martina Pilića ispred vikendice u Vulariji kod Čakovca 2. svibnja 2020. godine.

Kako stoji u optužnici, Čengić je nakon prepirke izvadio pištolj i u Pilića ispalio najmanje šest hitaca. Tri hica pogodila su ga u glavu, a jedan u rame. Jedan je metak pogodio u ruku Čengićeva prijatelja koji je stajao blizu njih.

Čengić se na suđenju započelom u rujnu, izjasnio kako se ne smatra krivim za kazneno djelo ubojstva i teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti za koja ga tereti DORH. Dosad je ispitano nekoliko svjedoka, uključujući i prijatelja koji je bio ranjen u ruku. Pilić je u pucnjavi teško ozlijeđen i nakon dvadesetak dana je u bolnici podlegao ozljedama.

Spomenimo i kako Željko Čengić ima još problema sa zakonom.

2011. godine ga se kao zamjenika ravnateljice Javne ustanove Gradski bazeni i odgovornu osoba tvrtke Varaždinski bazeni, koja djeluje u sklopu JU Gradski bazeni, teretilo da nije platio porez u protekle četiri godine te je tako oštetio proračun za 102 tisuće kuna.

sjever.hr/vecernji.hr
08.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.