Now Reading:
FOTO Jedinstvena atletska utrka u Hrvatskoj – Ivanečki 2. Rudarski cener okupio čak 140 trkača
Full Article 2 minutes read

FOTO Jedinstvena atletska utrka u Hrvatskoj – Ivanečki 2. Rudarski cener okupio čak 140 trkača

Turistička zajednica grada Ivanca u suradnji s AK Varaždin te pod pokroviteljstvom Grada Ivanca, a u sklopu kulturno – turističke manifestacije Ivanečki rudarski dani organizirala je drugu atletsku utrku “Rudarski cener”.

Riječ je o jedinoj ovakvoj utrci u Hrvatskoj, a održala se 3. prosinca povodom spomendana sv. Barbare – zaštitnice rudara s početkom u 10 sati. Održane su dvije utrke, glavna u dužini od 10 kilometara i druga u dužini 2.8 kilometra. Start utrka bio je na Trgu hrvatskih Ivanovca, a cilj u novouređenom gradskom parku kod paviljona.

Unatoč kišnom i prohladnom vremenu događanje je okupilo 140 sudionika koji su istrčali zadane dionice.

– Manifestacija i cijelo događanje je obilježeno lijepom i pozitivnom atmosferom svih sudionika koji će zasigurno sa sobom ponijeti lijepe emocije. U sajamskoj kućici za sve sudionike i posjetitelje članovi udruge „Maska“ pripremili su autohtone domaće tradicijske delicije. Velika zahvala vrijednim članovima – poručili su organizatori koji su osigurali i mnogobrojne promotivne materijale i suvenire za sve prvo nagrađene.

Utrku 2. rudarski cener podupire Ministarstvo turizma i sporta RH te Hrvatska turistička zajednica i TZ Varaždinske županije, koje su je i publicirale na svojim web stranicama.

Foto: Zdenko Horvat
www.sjever.hr
08.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.