Now Reading:
Slučaj Kulturana: Majka premlaćenog profesora nakon presude: “Sud je poslao poruku – samo tucite”
Full Article 2 minutes read

Slučaj Kulturana: Majka premlaćenog profesora nakon presude: “Sud je poslao poruku – samo tucite”

Reakcije na presudu četvero Varaždinaca, koji su prošle godine fizički napali 35-ogodišnjeg profesora varaždinske Gospodarske škole Ninu Čengića koji je nakon toga umro, ne prestaju.

Četvorka je ukupno osuđena na nešto više od devet godina zatvora, ali ne za ubojstvo, već za, kao što smo i izvijestili, nanošenje teške tjelesne ozljede u pokušaju.

Četvorki u slučaju Kulturana ukupno devet godina zatvora, jedan uopće neće iza rešetaka?

Za RTL je progovorila prvi put progovorila njegova majka, koja ljutnju zbog presude ne skriva, piše Sanja Čatipović.

-Mog sina neće vratiti ni 15 godina zatvora prvooptuženom, ali očekivala sam sigurno veće kazne iz moralnih razloga. Kad je ostao ležati pokriven kartonskim kutijama, kojim su ga pokrili optuženi i ostavili ga na kiši, nitko od 15 osoba nije zvao hitnu. Da su zvali hitnu, moj sin bi bio živ – izjavila je Čengićeva majka te dodala da je ostalo otvoreno puno pitanja.

-Po meni, sud je poručio “samo tucite po ulici, ništa vam se neće dogoditi” – kazala je za RTL.

Isprva je Državno odvjetništvo četvorku teretilo za teško ubojstvo, potom je djelo prekvalificirano u nanošenje teških tjelesnih ozljeda sa smrtnom posljedicom.

Vještačenje je pokazalo da smrtna posljedica nije nastupila zbog toga što je netko istukao žrtvu, nego je ona pala i udarila glavom, a povreda glave je jedina koja je uzrokovala smrt.

Nino Čengić imao je 35 godina. Preminuo je 30. svibnja prošle godine, dan nakon incidenta. Njegova je obitelj donirala organe kako bi spasili tuđi život kad već nisu mogli njegov, a četvorka čeka pravomoćnu presudu na slobodi.

screenshot/rtl
sjever.hr/danas.hr
04.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.