Now Reading:
FIFA hitno pokrenula postupak protiv Hrvatske zbog vrijeđanja kanadskog golmana Borjana!
Full Article 1 minutes read

FIFA hitno pokrenula postupak protiv Hrvatske zbog vrijeđanja kanadskog golmana Borjana!

Međunarodna nogometna federacija otvorila je disciplinski postupak protiv hrvatske reprezentacije zbog ponašanja navijača na utakmici Svjetskog prvenstva u Kataru protiv Kanade, tvrdi agencija AP, a prenosi Index.

Podsjetimo, hrvatski navijači vrijeđali su kanadskog golmana srpskih korijena u utakmici 2. kola Svjetskog prvenstva, u kojoj je Hrvatska pobijedila Kanadu 4:1. Na tribinama je osvanuo plakat uvredljivog sadržaja, a bilo je i uvredljivih povika.

Navijači su ga cijelo vrijeme provocirali i vrijeđali skandiranjem “Borjane, Turčine, napuši se kurine”, “Milane, Srbine, napuši se kurine”, “Žena ti je kur*a, Borjane”, “Borjane, ustašo”. Posebnu pažnju privukla je zastava John Deerea koju su razvili. Na njoj je pisalo “Knin 95”, a slogan tvrtke “Nothing runs like Deere” prepravili su tako da su umjesto zadnje riječi napisali “Borjan”, piše Index.

Borjan je ranije imao neprimjerene izjave o Domovinskom ratu. Tijekom utakmice hrvatski navijači Borjanu su skandirali da je ustaša, on im je odgovarao podizanjem tri prsta, a nakon susreta broj njegovog telefona počeo se masovno širit WhatsApp grupama. Srpski Telegraf piše da mu je stiglo više od 2500 poruka hrvatskih navijača.

www.sjever.hr
29.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.