Now Reading:
56 vlasnika preuzelo ključeve novih POS stanova, Bosilj najavio: Wissertova postaje žila kucavica ovog kvarta, stiže i dječji vrtić
Full Article 3 minutes read

56 vlasnika preuzelo ključeve novih POS stanova, Bosilj najavio: Wissertova postaje žila kucavica ovog kvarta, stiže i dječji vrtić

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj u utorak je, zajedno s ravnateljem Javne ustanove Gradski stanovi Romanom Veršićem svečano uručio ključeve vlasnicima 56 novih stanova u POS zgradi u Ulici Adolfa Wisserta.

Završetkom ove zgrade završila je prva faza POS izgradnje u naselju uz ulice Vilka Novaka i grada Koblenza. U tom su kvartu trenutno četiri POS-ove zgrade s ukupno 168 stanova.

-Grad Varaždin osigurao je zemljište i infrastrukturu za te zgrade i bio je investitor na uređenju okoliša svih ovih zgrada. Da bismo započeli s drugom fazom izgradnje, trebalo je riješiti pravne zavrzlame i sporove oko zemljišta i to smo uspjeli potpisivanjem nagodbe s T&H Investom – objasnio je Bosilj.

Potpisivanjem nagodbe stvoreni su uvjeti za daljnje širenje ovog naselja i to na zemljištu iza novouređene zgrade površine od oko 18.000 kvadrata. Kako je pojasnio čelni čovjek Grada, 6.000 kvadrata zemljišta pripast će Gradskim stanovima za daljnje investicije, a 12.000 kvadrata Gradu. Na toj je površini predviđena izgradnja igrališta, parka i vrtića.

-Potpisivanje te nagodbe je ujedno Gradu Varaždinu, odnosno Gradskim stanovima skinulo mač od 140 milijuna kuna sudskih tužbi i sporova koji su se vodili na različitim sudovima. Paralelno sa zemljištem, radimo i na rješavanju problema Kućanske rampe. Ova Wissertova ulica koja će biti vaša adresa postat će žila kucavica ovoga kvarta – rekao je Bosilj.

Naime, Grad bi kroz sljedećih desetak dana trebao dobiti lokacijsku dozvolu za podvožnjak Wissertova, koji izlazi iz Wissertove na Supilovu ulicu i do dva rotora, jedan ispred sadašnje Kućanske rampe, a drugi ispred glavnog kolodvora čime će problem Kućanske rampe biti riješen jer će se sav promet, i pješački, i biciklistički, i automobilski, odvijati podvožnjakom Wissertova – Supilova.

-Nažalost, sve ove stvari koje sam spomenuo i daljnje investicije, izrada glavnog projekta i rješavanje podvožnjaka ovise o podršci u Gradskom vijeću, odnosno izglasavanju proračuna Grada Varaždina za 2023., tako da se nadam da ćemo uspjeti pronaći zajednički jezik s gradskim vijećnicima da se taj proračun izglasa – dodao je Bosilj pohvalivši Javnu ustanovu Gradski stanovi koja je, kazao je, jedna od boljih gradskih institucija.

Spomenimo i kako je novouređena zgrada u POS naselju jedna od prvih u Varaždinu koja ima polupodzemne spremnike, a gradonačelnik Bosilj naglasio je kako će njima opskrbiti cijeli grad.

Roman Veršić, ravnatelj Javne ustanove Gradski stanovi objasnio je da se radi o investiciji vrijednoj 39 milijuna eura, a nova zgrada ima 56 stanova, 30 garaža i 60 parkirnih mjesta.

-Stanovi su dvosobni, 2,5 sobni i trosobni površine od 60 pa do 100 kvadrata. Prosječna cijena stanova je 1300 eura po kvadratu i zgrada je opremljena, osim standarda koji ide po POS-u, optikom, digitalnim brojilima s daljinskim očitanjem i najmodernijim polupodzemnim spremnicima za otpad. Prodano je svih 56 stanova i 27 garaža – rekao je Veršić.

Inače, radovi na okolišu su završeni 45 dana prije roka, a kako je objasnio Veršić, trenutno se radi vještačenje o povećanju cijena te će rezultati s prijedlogom priznavanja viših troškova biti prezentirani na sjednici Upravnog vijeća Gradskih stanova, kao i na Gradskom vijeću Grada Varaždina.

tklopotan / www.sjever.hr
29.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.