Now Reading:
Prezentacija prirodnih, kulturnih i gastronomskih bogatstava: podravska „Europska Amazona” na međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu
Full Article 2 minutes read

Prezentacija prirodnih, kulturnih i gastronomskih bogatstava: podravska „Europska Amazona” na međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu

U sklopu projekta Amazing Amazon of Europe, Koprivničko-križevačka županija predstavila je podravsko područje „Europske Amazone“ na 53. međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu.

Zainteresiranim posjetiteljima je uz koprivničko-križevački kraj predstavljeno i cijelo područje UNESCO-ovog Rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav, koje se proteže kroz pet država, a uz to i posebnosti prirodne i kulturne baštine Turističke zajednice Središnje Podravine.

Na sajmu se predstavilo ukupno 120 izlagača iz različitih područja turizma, a posjetitelji su izrazili interes za ponudom kontinentalnog turizma Podravine i Prigorja. Projektom se nastoji učvrstiti održivi turizam temeljen na očuvanju okoliša i zelenoj destinaciji, pa se značajan dio turističke ponude temelji upravo na rijekama Muri, Dravi i Dunavu, a dio posjetitelja bio je zainteresiran za ponudu aktivnog turizma.

Bila je to prilika i za B2B razgovore, razmjenu iskustava i primjera dobre prakse, te za razmjenu kontakata potencijalnih budućih projektnih partnera. S obzirom da bi Vojvodina uskoro trebala postati članicom Saveza Alpe Jadran, pruža se prilika i za nove zajedničke projekte.

Sajamska ponuda dostupna je i virtualnim putem, a uz prezentaciju turističke ponude, prirodnih i kulturnih vrijednosti Koprivničko-križevačke županije, gastronomije, tematskih staza i rekreativnih aktivnosti, naglasak je stavljen na rijeku Dravu i njene potencijale. Virtualno predstavljanje možete pogledati ovdje.

Projekt Amazing Amazing AoE traje od 1. srpnja 2020. do 31. prosinca 2022. godine, a sufinanciran je putem Interreg Danube transnacionalnog programa Europske unije. Njegova ukupna vrijednost je 2,4 milijuna eura, a među 14 projektnih partnera je i Koprivničko-križevačka županija koja sudjeluje s proračunom od 145 tisuća eura.

www.sjever.hr / kckzz.hr
22.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.