Now Reading:
Čakovec dobiva novu, potpuno komunalno opremljenu ulicu koja će ponuditi 16 gradilišta
Full Article 2 minutes read

Čakovec dobiva novu, potpuno komunalno opremljenu ulicu koja će ponuditi 16 gradilišta

Grad Čakovec u proteklih godinu dana naglasak razvoja stavio je na mlade i obitelji, kao i stvaranje uvjeta za njihov ostanak i ugodan život u svom gradu.

Jedan od projekata koji će doprinijeti razvoju Čakovca, a mladima dati nove mogućnosti za gradnju doma, je onaj u zoni Martane – Istok. Naime tamo se nazire nova ulica dr. Đorđa Pala u kojoj je odrađeno potpuno komunalno opremanje.

Osim infrastrukture (kanalizacija, vodovod, struja, plin), što prema svojim planovima grade javna poduzeća, Grad Čakovec je u nastavku projekta izvodio zemljane radove, nasip šljunčanog materijala, izradu oborinske odvodnje, ugradnju nosivog sloja asfalta i odradio pripremu za javnu rasvjetu. Ujedno je napravljena priprema za ostalu infrastrukturu, poput DTK – Distributivne telekomunikacijske kanalizacije.

U planu su i nove pješačko – biciklističke staze, rubnici i nosivi sloj asfalta, a za tu će se namjenu sveukupno izdvojiti oko 1,1 milijun kuna, dok je u ovoj fazi ugovorenih radova uloženo oko 514 tisuća kuna.

Ulica se spaja na ulice u kojima su u tijeku ili u planu nove investicije, kako je sve veći broj građana odlučio u tom dijelu grada sagraditi svoje domove. Taj kvart sada čeka proširenje, kako je u novoj ulici dr. Pala na raspolaganju čak 16 gradilišta.

www.sjever.hr
22.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.