Now Reading:
Doživite Božić na drugačiji način: Drugu godinu zaredom, Koprivnica organizira Srednjovjekovni božićni sajam uz nove atrakcije!
Full Article 1 minutes read

Doživite Božić na drugačiji način: Drugu godinu zaredom, Koprivnica organizira Srednjovjekovni božićni sajam uz nove atrakcije!

Drugu godinu zaredom, Koprivnica, odnosno tamošnja turistička zajednica, organizira Srednjovjekovni božićni sajam.

Prvi je to takav sajam u Hrvatskoj, a održavat će se vikendima od 3. do 25. prosinca, uz besplatan ulaz za posjetitelje.

Prvi Srednjovjekovni božićni sajam u Hrvatskoj oduševio je tisuće posjetitelja u svojoj prvoj ediciji prošle godine. Koncept sajma baziran je na “domaćem” srednjovjekovnom obrtništvu i prodaji autentičnih proizvoda, radionicama starih zanata, putujućim trgovcima, vatrenom showu.  
Manifestacija je brojnim posjetiteljima dočarala adventsko raspoloženje prošlih vremena. Sajam predstavlja drugačiju interpretaciju čarolije Božića u odnosu na konvencionalne moderne advente ponajprije zbog srednjovjekovne scene te autentičnog i originalnog ambijenta (drvene srednjovjekovne kućice, palisade, ulazna kula, primitivna rasvjeta, fenjeri, svijeće, baklje, vatreni show, autentična kostimografija i glazba, gastro ponuda i dr.).

Ove godine cilj je podići ovaj jedinstveni sajam na respektabilan nivo u sadržajnom i prostornom smislu jer organizatori smatraju da projekt u kratkom roku ima sve predispozicije TOP događanja zbog svoje inovativnosti, originalnosti i internacionalizacije.

Stoga će na ovogodišnjem sajmu biti i dodatnih atrakcija, poput srednjovjekovne kupke i vatrenog showa mušketira i haramija.

a.kučić/sjever.hr/tz koprivnica
20.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.