Now Reading:
Uoči utakmice Varaždina i Rijeke, policija šalje važne poruke navijačima – nekima će zabraniti ulaz
Full Article 3 minutes read

Uoči utakmice Varaždina i Rijeke, policija šalje važne poruke navijačima – nekima će zabraniti ulaz

U nedjelju, 6. studenog s početkom u 15 sati na Gradskom stadionu u Varaždinu odigrat će se nogometna utakmica 6. kola Supersport HNL, između NK Varaždin i Rijeke.

Iz PU varaždinske pozivaju sve navijače i gledatelje da se prije utakmice, na samom stadionu za vrijeme odigravanja i nakon utakmice ponašaju fer, korektno i sportski kako bi se utakmica odigrala u primjerenom sportskom duhu

Obavijest za sve navijače, posjetitelje/gledatelje

Ulaz u stadion „Anđelko Herjavec“ biti će otvoreni od 13 sati. 
Radi izbjegavanja gužvi, pozivamo posjetitelje da na vrijeme krenu prema stadionu te da poštuju upute i pravila organizatora te upozorenja i naredbe policijskih službenika u prometu i na stadionu.
Sve ulaznice su personalizirane i prilikom ulaska provjeravaju se barkod čitačima.

U vremenu od 13 do 18 sati bit će zatvorena Zagrebačka ulica od raskrižja s ulicom Frana Supila i Gospodarskom ulicom. Iz smjera grada bit će dozvoljen prolaz gledateljima koji dolaze na utakmicu, do skretanja za Tehnološki park, i to samo poradi parkiranja o okolnim parkiralištima. Molimo ostale sudionike u prometu da koriste zaobilazne ceste.

Preporuka posjetiteljima koji dolaze svojim vozilima na utakmicu je da koriste parkirališta kod gradskih bazena i Tehnološkog parka u Zagrebačkoj ulici te prostor Autokluba Varteks.
Ulaz na parkiralište Autokluba Varteks iz smjera Gospodarske ulice, bit će za navijače gostujućeg kluba dok će za sve ostale biti ulaz iz Biškupečke ulice.

Poštivanje Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima

Na ulazima u stadion zaštitarska služba provodi sigurnosne provjere.
Sukladno Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, zabranjeno je:

-unošenje ili pokušaj unošenja alkoholnih pića i droga te ulazak i boravak u prostor športskog objekta u alkoholiziranom stanju,
-unošenje pirotehničkih sredstava, oružja i drugih predmeta koji su pogodni za nanošenje ozljeda ili za stvaranje nereda i nasilja,
-paljenje i bacanje pirotehničkih sredstava, kao i paljenje drugih navijačkih rekvizita,
-maskiranje lica kapom, maramom ili na drugi način s ciljem prikrivanja identiteta,
-unošenje i isticanje transparenata, zastava ili drugih stvari s tekstom ili slikom, znakom ili drugim obilježjem kojima se iskazuje ili potiče mržnja ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti,
-pjevanje pjesama ili dobacivanje poruka čiji sadržaj iskazuje ili potiče mržnju ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti,
-pokušaj nedopuštenog ulaska, odnosno nedopušteni ulazak u natjecateljski prostor ili u gledateljski prostor, prostor koji je namijenjen sucima ili drugim osobama koje sudjeluju u športskom natjecanju, 
-bacanje predmeta u natjecateljski prostor,
-boravak i zadržavanje na mjestu u gledateljskom prostoru za koje se ne posjeduje ulaznica ili odgovarajuća isprava izdana od strane organizatora.

Sva uočena navedena protupravna ponašanja bit će sankcionirana sukladno Zakonom o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i drugim zakonskim i podzakonskim aktima.

Ulazak u stadion odbit će se pored ostalog:
-posjetiteljima pod utjecajem alkohola, 
-posjetitelju za kojeg se utvrdi da posjeduje zabranjene predmete i
-osobama za koje postoji vjerojatnost da će ugroziti sigurnost drugih na utakmici.   

Foto i video snimanje javnog okupljanja 

Policija će, na dan odigravanja utakmice, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima – prije, za vrijeme odigravanja i nakon završetka utakmice – audio i video snimati te fotografirati javno okupljanje i javna mjesta na stadionu te prilaznim pravcima.

Iz PU varaždinske pozivaju posjetitelje i gledatelje da poštuju upute i pravila organizatora te upozorenja i naredbe policijskih službenika u prometu i na stadionu.

sjever.hr
05.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.