Now Reading:
Poznati poduzetnik jurio Audijem pa policajce podmitio s 1000 kuna da ga ne kazne
Full Article 2 minutes read

Poznati poduzetnik jurio Audijem pa policajce podmitio s 1000 kuna da ga ne kazne

Poznati poduzetnik (49), vlasnik stomatološke poliklinike, proglašen je krivim i osuđen jer je dvojici prometnih policajaca koji su ga zaustavili dao mito od 1000 kuna da ga ne kazne.

Kako piše portal Danica.hr, protiv dvojice policajaca koji su primili mito također je pokrenuta istraga.

U pravomoćnoj presudi navodi se kako se pouduzetnik M. kao vozač osobnog automobila Audi A5, tip 2.0 TDI, zagrebačke registarske oznake, kretao kolnikom Radničke ceste iz smjera juga u smjeru sjevera brzinom većom od 50 km/h od dopuštene te time počinio prekršaj za koji je propisana novčana kazna u iznosu od 10.000 do 20.000 kuna ili kazna zatvora u trajanju do 60 dana. On je predao policijskim službenicima iznos od 1000 kuna kako mu ne bi naplatili novčanu kaznu za počinjeni prekršaj.

-Policajci su to i prihvatili te od okrivljenog M. preuzeli iznos od 1000 kuna čime su se nepripadno materijalno okoristili. Dakle, službenoj osobi dao je mito da unutar granica ovlasti ne obavi službenu radnju koju bi morala obaviti – navodi se u pravomoćnoj presudi, piše Danica.hr.

Poduzetnik je osuđen na osam mjeseci uvjetnog zatvora te mora platiti 1000 kuna troškova kaznenog postupka, a presuda je pravomoćna jer se okrivljenik odrekao prava na žalbu.

sjever.hr/danica.hr
05.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.