Now Reading:
Ništa od legalizacije marihuane u Hrvatskoj – Beljak briljirao u Saboru: Pušila se, puši se i pušit će se!
Full Article 2 minutes read

Ništa od legalizacije marihuane u Hrvatskoj – Beljak briljirao u Saboru: Pušila se, puši se i pušit će se!

Prijedlog Kluba Socijaldemokrata o iskorištavanju punog potencijala konoplje većina je zastupnika Hrvatskog sabora danas odbila, uz objašnjenje da je to paravan za legalizaciju marihuane.

-Tržište konoplje procjenjuje se na preko 13 milijardi dolara godišnje i samo Njemačka će od te industrije uprihoditi preko pet milijardi eura, a naš je cilj biti u tom vagonu – rekao je Davor Bernardić, a prenosi tportal.

HDZ se predloženom zakonu usprotivio, ističući da je to paravan za legalizaciju marihuane, da će dovesti do razvoja narkoturizma i da ekonomski interes ne može biti ispred zdravlja, posebice mladih.

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak imao je poseban „nastup” koji je kod nekih izazvao smijeh, kod drugih pljesak, a kod trećih negodovanje.

-Marihuana u Hrvatskoj pušila, puši i pušit će se, samo neka bude legalno – poručio je Beljak iz Saborske klupe. ritom je zatražio stanku od 1, 25 sekundi, uz objašnjenje da je „toliko potrebno njegovom dobrom prijatelju, istaknutom članu HDZ-a da smota lijepu, dobru frulicu od domaće marihuane koju ilegalno sadi u dvorištu”.

Željko Sačić (HS) uzvratio mu je da je istupom povrijedio obitelji ovisnika koji su krenuli pušiti marihuanu s 13, 14 godina i nakon toga teško oboljeli poručivši da o tome treba razgovarati, ne o rekreativnom pušenju marihuane, prenosi tportal.

Beljak mu je odgovorio da živi u vremenu Jugoslavije kada je bio “milicioner”.
-Milicajci poput Sačića nisu znali prepoznati da je to marihuana, nego su mislili da je paradajz – izjavio je HSS-ov zastupnik.

Sačić se nije dao smesti – odgovorio je Beljaku da su ga on i njegovi prijatelji u narodnoj miliciji doveli na pravi put i zaustavili u kriminalnom putu.
-Zahvali nam što smo te uhapsili – poručio je Beljaku koji je pak ustrajao da ga jugoslavenska policija nije hapsila, nego tukla zbog pjesme Ustani bane, a da je ono što se njemu pripisuje radila hrvatska policija.

screenshot/youtube
sjever.hr/tportal.hr
04.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.