Now Reading:
Diljem Varaždina obnavljaju se dječja igrališta, a u 5. mjesnom odboru stoji zapušteno – je li kvart na rubu grada zadnja rupa na sviralu?
Full Article 3 minutes read

Diljem Varaždina obnavljaju se dječja igrališta, a u 5. mjesnom odboru stoji zapušteno – je li kvart na rubu grada zadnja rupa na sviralu?

Diljem Varaždina obnavljaju se dječja igrališta, postavljaju nova igrala i gume, no u istom tom gradu koji se diči statusom Grada prijatelja djece i ulaganjima u mlade, igralište u Harambašićevoj ulici, unatoč apelima građana, ali i vodstva 5. mjesnog odbora stoji zapušteno. Građani se s pravom pitaju – je li kvart na rubu grada zadnja rupa na sviralu?, poručuju iz varaždinskog HNS-a čije priopćenje prenosimo u cijelosti:

Budući da u stambenim zgradama, ali i okolnim kućama u Harambašićevoj ulici stanuje velik broj mladih obitelji s djecom kojoj nisu osigurani adekvatni uvjeti za igru i provođenje slobodnog vremena, vodstvo 5. mjesnog odbora na čelu s predsjednicom Marinom Kaniški traži hitnu reakciju iz Grada.

– I dok je Grad uložio sredstva u obnovu većine igrališta na svom području te zamijenio stara igrala novima, dječje igralište u Harambašićevoj stoji zapušteno, kao da je naš kvart zadnja rupa na sviralu za koji „gradske oce” nije briga. Stara igrala, blato, visoka trava, rupe oko ljuljački, samo su dio slike koja dočekuje djecu i njihove roditelje – pojasnila je Kaniški i dodala kako je osim obnove, tamošnje dječje igralište radi sigurnosti djece potrebno i ograditi.

No, ovo nije jedini problem na kojeg stanovnici 5. mjesnog odbora ukazuju. Naime, tamošnjem vodstvu stižu prigovori građana zbog nekvalitetnih slivnika koji predstavljaju veliku opasnost za pješake i bicikliste, posebno po mraku.

-S obzirom da su slivnici napravljeni od nekvalitetnog materijala što je vidljivo po tome da propadaju, biciklisti i pješaci po tim bi se rupama mogli razbiti. Apeliramo na Grad da obnovi dječje igralište koje je ovom kvartu prijeko potrebno, kao i slivnike koji ugrožavaju sudionike u prometu – rekla je Kaniški.

Predsjednik varaždinskog HNS-a Igor Klopotan pridružio se apelima 5. mjesnog odbora poručivši kako Grad Varaždin kao Grad prijatelj djece mora reagirati na ovakve probleme svojih građana.

-Svi građani, bilo u centru, bilo u prigradskim ili rubnim naseljima moraju imati jednake uvjete za život. Ako želimo biti grad privlačan mladim obiteljima u koji će doseljavati, a ne iz kojeg će odlaziti, moramo im pružati sve što im treba. Mladim obiteljima s djecom dječje igralište je neophodno kako bi ona od malena provodila slobodno vrijeme na svježem zraku, u igri, a ne zatvorena u stanu ili kući pred ekranima – poručio je Klopotan.

Budući da su ovo itekako bitne teme za građane 5. mjesnog odbora, HNS traži reakciju iz Grada kako bi i stanovnici rubnog kvarta imali uvjete kakve zaslužuju.

www.sjever.hr
04.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.