Now Reading:
FOTOGALERIJA “Stara dama koja se pretvara u mladu djevojku”: Grad Koprivnica proslavio 666. rođendan, evo tko je sve bio na svečanoj sjednici
Full Article 3 minutes read

FOTOGALERIJA “Stara dama koja se pretvara u mladu djevojku”: Grad Koprivnica proslavio 666. rođendan, evo tko je sve bio na svečanoj sjednici

Svečanom sjednicom koprivničkog Gradskog vijeća u petak proslavljen je 666. rođendan Grada Koprivnice. Uz brojne uzvanike uime Koprivničko-križevačke županije svečanosti su prisustvovali župan Darko Koren i njegov zamjenik Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije Damir Felak te županijski pročelnici.

Sjednicu je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Grada Koprivnice Ivan Pal koji je svim članovima zahvalio na konstruktivnoj suradnji i nastojanju da kroz odluke koje Vijeće donosi, grad čine još boljim mjestom za život.

Gradonačelnik Mišel Jakšić istaknuo je kako je Koprivnica „stara dama“ koja se pretvara u „mladu djevojku“ zahvaljujući ulaganjima u obrazovanje i brojnim investicijama i projektima kojima se stvaraju još bolji uvjet za život svih stanovnika.

-U ovim kriznim vremenima Koprivnica je pokazala solidarnost i otvorenost, pokazali smo da znamo i želimo ulagati u obrazovanje jer bez toga nema napretka. Koprivničko gospodarstvo predvođeno Podravkom je pokazalo snagu i zašto smo jedan od najjačih ekonomskih gradova. Gradimo, ulažemo, pred završetkom su i radovi u centru grada i puno toga je još pred nama – novih vrtića, škola, ITU mehanizam. Nema tog sna koji zajedno ne može ostvariti – istaknuo je gradonačelnik Jakšić.

Čestitku povodom Dana Grada Koprivničankama i Koprivničancima uputio je i župan Koren koji je Gradsku upravu pohvalio zbog svih uspjeha i realiziranih projekata u proteklom razdoblju. Županiju je slikovito opisao kao vlak u kojem Koprivnica ima ulogu lokomotive uz podršku njihove najjače kompanije Podravke.

-Treba naglasiti činjenicu da Koprivnica i Podravka imaju društvenu i socijalnu odgovornost te da svatko od nas tko sudjeluje u toj „kompoziciji“ u svojoj ulozi ima isti cilj, a to je rad za još veći boljitak ovog prostora na kojem živimo. Veliko hvala svima onima koji marljivo rade na razvoju Koprivnice, jer je to ujedno i razvoj cijelog prostora naše županije. Živimo u prostoru u kojem nas raznolikosti ne mogu toliko podijeliti da ne bismo svi imali iste ciljeve, a to je napredak i razvoj Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije – istaknuo je župan Koren.

Uime gradonačelnika i načelnika čestitku Gradu uputio je gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj, a prigodnim riječima se obratio i saborski zastupnik Boris Lalovac.

U sklopu sjednice, kojoj su prisustvovali i saborski zastupnici, brojni predstavnici gradova i općina, prijatelji iz susjednih država te uglednici iz društvenog, gospodarskog, političkog i javnog života grada, dodijeljena su i javna priznanja – Medalje Grada Koprivnice i Plaketa Grada Koprivnice, a svečanost su glazbenim programom upotpunili Rajnard, Marin i Helena Hraščanec te Nikola Milosavljević.

www.sjever.hr / kckzz.hr
04.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.