Now Reading:
FOTOGALERIJA Uoči Svih svetih, izaslanstva Županije i Grada na varaždinskom groblju odala počast preminulima
Full Article 2 minutes read

FOTOGALERIJA Uoči Svih svetih, izaslanstva Županije i Grada na varaždinskom groblju odala počast preminulima

Povodom blagdana Svih svetih, izaslanstva Varaždinske županije i Grada Varaždina položila su vijence i zapalila svijeće na varaždinskom groblju, u znak sjećanja na preminule.

Počast svim preminula odali su kod središnjeg križa, u spomen na sve preminule pripadnike Antifašističkog pokreta kod Spomen kosturnice, a u spomen na poginule i smrtno stradale hrvatske branitelje i civilne stradalnike iz Domovinskog rata vijenci su položeni i svijeće upaljene kod Križa, odnosno spomen obilježja hrvatskim braniteljima.

Zamjenica varaždinskog župana Silvija Zagorec kazala je kako se već tradicionalno povodom blagdana Svih svetih polažu vijenci i pale svijeće u čast svim preminulim građanima, kao i onima koji su dali svoj doprinos u razvoju grada i županije.

-Ovom prilikom smo se prisjetili i poginulih pripadnika antifašističkog pokreta kao i naših branitelja koji su položili svoje živote u obrani domovine – dodala je zamjenica.

Istaknula je kako je zadatak svih onih koji obavljaju javnu dužnost da rade u interesu i na zadovoljstvo građana jer su nas naši poginuli za to zadužili.

Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj također je rekao kako su se danas prisjetili svih preminulih sugrađana grada Varaždina, kao i preminulih antifašista iz 2. svjetskog rata te branitelja koji su zaslužni što danas živimo u slobodnoj Hrvatskoj.

-Poručujem sugrađanima da i dalje njeguju sjećanje na svoje najbliže, na svoje roditelje, braću i sestre, na svoju djecu jer je to jedan od načina na koji iskazujemo da smo pripadnici ljudskog roda i iskazujemo svoj humanizam – dodao je Bosilj.

PU varaždinska svake godine zajedno s Varaždinskom županijom i Gradom Varaždinom obilježava blagdan Svih svetih u sjećanje na sve one koji više nisu s nama, osobito na sve građane županije, branitelje i sve one koji su poginuli u antifašističkoj borbi. Načelnik Predrag Benčić istaknuo je da policijska uprava sa svim institucijama odaje počast i svim braniteljima koji su dali svoje živote za hrvatsku državu.

a.kučić/sjever.hr
31.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.