Now Reading:
UOČI SVIH SVETIH Međimurci se prisjetili poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, vijenac zajednički položili župan Posavec i gradonačelnica Cividini
Full Article 2 minutes read

UOČI SVIH SVETIH Međimurci se prisjetili poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, vijenac zajednički položili župan Posavec i gradonačelnica Cividini

Uoči dana Svih svetih izaslanstvo Međimurske županije i Grad Čakovca položilo je vijenac kod spomen zida poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata na čakovečkom Gradskom groblju.

Svim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata počast su odali i izaslanstvo Ministarstva obrane, Ministarstva hrvatskih branitelja, Ministarstva unutarnjih poslova te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata Međimurske županije.

Međimurski župan Matija Posavec kazao je kako u povodu blagdana Svih Svetih i Dušnog dana Županija zajedno s ostalim institucijama pridružila se obilježavanju tog dana u spomen na sve preminule sugrađane, a osobito na hrvatske branitelje koji su dali život za domovinu.

-To radimo svake godine, to je minimum poštovanja, minimum doprinosa lokalnoj zajednici i to ćemo i ubuduće nastaviti – rekao je župan.

Gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini kazala je kako Čakovčanci često posjećuju grobove svojih najmilijih, a ne samo uoči blagdana Svih svetih.

Veličina aranžmana i broj svjećica ne znači ljubav i pijetet prema svima onima koji nisu s nama. Danas polažemo vijence za naše branitelje kao i za sve one koji su izložili svoje živote za bolju budućnost naše domovine – rekla je Cividini.

Predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata Međimurske županije Stjepan Horvat kazao je kako ovim okupljanjem žele iskazati počast svima onima koji počivaju na čakovečkom groblju, a osobito onima koji su poklonili svoje živote u temelje hrvatske države.

Misa zadušnica za sve poginule hrvatske branitelje održat će se na Dušni dan u srijedu, 02. studenoga 2022. godine u 09:00 sati u Župnoj crkvi Sv. Nikole biskupa u Čakovcu.

abrkic/sjever.hr
31.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.