Now Reading:
Novi radni strojevi Županijskih cesta Zagrebačke županije – investicija vrijedna gotovo 3 milijuna kuna
Full Article 2 minutes read

Novi radni strojevi Županijskih cesta Zagrebačke županije – investicija vrijedna gotovo 3 milijuna kuna

Županijske ceste Zagrebačke županije d.o.o. (ŽC) obnovit će u ovoj godini mehanizaciju i gospodarska vozila, a riječ je o investiciji vrijednoj više od 7,3 milijuna kuna.

U prvoj fazi nabavljena su tri nova radna stroja, tzv. kombinirke (kombinirani utovarivač rovokopač) u vrijednosti gotovo 3 milijuna kuna koji će se koristiti u redovnom i izvanrednom održavanju cestovne infrastrukture, a najviše na održavanju cestovnih jaraka, bankina, iskopa, utovaru, istovaru rasutih materijala i razastiranju tampona i dr. uz državne, županijske i lokalne ceste na području triju županija – Zagrebačke, Krapinsko-zagorske i Sisačko-moslavačke.

Ključeve novonabavljene mehanizacije vozačima je danas, u sjedištu ŽC-a u Goričici (grad Sveti Ivan Zelina) uručio zamjenik župana Damir Tomljenović.

-Drago mi je da Županijske ceste Zagrebačke županije rade na pomlađivanju voznog parka i da se ulažu znatna sredstva u mehanizaciju i vozila za održavanje cesta. Ova, kao i buduća ulaganja znak su da tvrtka dobro posluje – rekao je Tomljenović.

-Do sredine studenoga očekujemo još isporuku tegljača s poluprikolicom i dva specijalna vozila Unimog s opremom za zimsko i ljetno održavanje, dva ophodarska vozila i jedno cestarsko vozilo – rekao je direktor ŽC-a Tomislav Bačanek dodavši kako je u planu izgradnja dviju solarnih elektrana – jedne u sjedištu ŽC-a u Goričici i druge na prostoru asfaltne baze u Gradečkom Pavlovcu.

-Županijske ceste Zagrebačke županije na području triju županija održavaju gotovo tri tisuće kilometara prometnica, a zahvaljujući ovakvim investicijama nastojati ćemo održati konkurentnost i operativnost našeg poslovanja – rekao je Bačanek.

sjever.hr/zagrebacka-zupanija.hr
27.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.