Now Reading:
Stiže 89 milijuna kuna za izgradnju i dogradnju dječjih vrtića na sjeveru Hrvatske
Full Article 2 minutes read

Stiže 89 milijuna kuna za izgradnju i dogradnju dječjih vrtića na sjeveru Hrvatske

Prvi poziv iz NPOO-a za gradnju i dogradnju vrtića vrijedan je milijardu i 280 milijuna kuna, kroz njega će se izgraditi 259 novih vrtića a najviše je, prema zasad dostupnim podacima, osigurao Grad Osijek – čak 32 milijuna kuna!

Najviše vrtića, čak šest, gradit će se u Slavonskom Brodu, Osijek će ih EU sredstvima iz ovog natječaja izgraditi pet, Vinkovci i Čakovec po tri, a Velika Gorica, Koprivnica, Split, Karlovac, Ivanić-Grad, Požega, Đakovo, Samobor, Ivanec, Bjelovar, Dugo Selo i Kaštela po dva.

Evo kako stoje gradovi na sjeveru Hrvatske.

Koprivnici je odobreno 25 milijuna kuna za dva nova vrtića. Gradit će se vrtići na Bajeru i u prigradskom naselju Herešin i u njima stvoriti 300 novih mjesta. U tri godine Koprivnica će tako dobiti tri nova vrtića.

Grad Čakovec dobio je 10,5 milijuna kuna za dogradnju i opremanje vrtića Cvrčak i Cipelica, te gradnju još jednog novog vrtića. Iznad 10 milijuna kuna je još Grad Ivanec sa 10,38 milijuna kuna.

Grad Đurđevac osigurao je 9,8 milijuna kuna s kojima će dograditi svoj vrtić Maslačak. Uz postojeću zgradu će izgraditi još jednu sa osam skupina za predškolce, s pripadajućim garderobama, sanitarijama i natkrivenim terasama, priručnom kuhinjom i blagavaonicom.

Zabok je dobio 6,8 milijuna kuna za novi vrtić u Špičkovini. Pregrada je za svoj vrtić dobila 5,47 milijuna.

Novi Marof osigurao je 4,9 milijuna kuna za dogradnju svog vrtića, Varaždinu je odobreno 4,89 za gradnju i opremanje vrtića Hrašćica. Izgradit će četiri nova dnevna boravka – dva jaslička i dva vrtićka, a mjesto će dobiti 64 djece.

Iznos od 4,89 milijuna dobio je i Grad Mursko Središće u Međimurskoj županiji. Grad Zlatar će sa odobrenih 3,9 milijuna kuna dograditi svoj vrtić Zlatarsko zlato i osigurati prostor za još tri skupine.

Grad Križevci dobio je 2,4 milijuna kuna za gradnju područnog vrtića u naselju Karane u kojemu će biti smješteno 40 djece.

sjever.hr/gradonacelnik.hr
25.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.