Now Reading:
Proglašeni najbolji županijski EU projekti u Hrvatskoj: nagrade odnijela dva projekta iz Koprivničko-križevačke županije
Full Article 2 minutes read

Proglašeni najbolji županijski EU projekti u Hrvatskoj: nagrade odnijela dva projekta iz Koprivničko-križevačke županije

U utorak je u Zagrebu upriličeno svečano proglašenje pobjednika Izbora za najbolji EU projekt unutar konferencije “EU fondovi 2021.-2027.“ , a nagrade su odnijela dva projekta iz Koprivničko-križevačke županije.

U kategoriji Doprinos prekograničnoj suradnji, nakon prvoplasiranog CrossCare Grada Zagreba, drugo mjesto zauzeli su projekti Amazon of Europe Bike Trail  spred Koprivničko-križevačke županije i Osječko-baranjske županije. 

Po ocjeni publike, najveći broj glasova odnio je projekt Kulturno turistička ruta Putovima Frankopana Primorsko-goranske županije, a drugo mjesto zauzeo je projekt ispred Koprivničko-križevačke županije Promicanje održivog razvoja prirodne baštine Općine Legrad.

Provedbom projekta Promicanje održivog razvoja prirodne baštine Općine Legrad postignut je značajan napredak u poboljšanju turističke atraktivnosti kroz uspostavu mnogobrojnih novih sadržaja za posjetitelje na području jezera Šoderica i Općine Legrad, a provodio se od veljače 2017. godine do svibnja 2021. godine.
Nositelj projekta bila je Općina Legrad, a partneri PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije i Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije. Vrijednost projekta bila je 4.839.671 kuna (bespovratna sredstava bila su 3.553.838,75 kuna, a vlastita 627.148 kuna).

Kad je riječ o projektu Amazon of Europe Bike Trail, vrijedi istaknuti kako se biciklistička staza Europska Amazona nalazi na području UNESCO-ovog rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav koji se proteže kroz pet država (Austrija, Slovenija, Hrvatska, Mađarska i Srbija).
Projekt se provodio od lipnja 2018. godine do listopada 2021. godine, njegova vrijednost bila je 1.305.818 kuna (bespovratna sredstava 1.305.780 kuna, a vlastita 195.860 kuna).

a.kučić/zupan.hr/kckzz.hr/sjever.hr
25.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.