Now Reading:
SJAJNE VIJESTI: U Gradu Čakovcu uskoro niče novi dječji vrtić, a postojeća dva poprimit će novo ruho!
Full Article 2 minutes read

SJAJNE VIJESTI: U Gradu Čakovcu uskoro niče novi dječji vrtić, a postojeća dva poprimit će novo ruho!

U Grad Čakovec stigle su sjajne vijesti kojima će se posebno obradovati roditelji najmlađih građana. Naime, u proteklom razdoblju Grad je intenzivno radio na pripremi dokumentacije i projekata kako bi bio spreman za apliciranje na natječaje, a trud i rad urodili su plodom.

Naime, resorno je Ministarstvo prepoznalo projekte Grada i potvrdilo kako su sva tri prijavljena projekta prihvatljiva za financiranje putem Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava „Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova“.

Sretnu je vijest na svom Facebook profilu podijelila gradonačelnica Ljerka Cividini napomenuvši kako se sredstva kreću oko iznosa od 10 milijuna kuna.

Tako će se dograditi i opremiti dva dječja vrtića „Cvrčak” i „Cipelica”, ali i izgraditi i opremiti nova ustanova za predškolski odgoj i obrazovanje, točnije novi dječji vrtić u Čakovcu.

-Ova tri projekta velika su ulaganjima, ali i utjecajem koji će imati na naše mlade obitelji, djecu i sve djelatnike u predškolskom odgoju. Uz modernizaciju postojećih objekata izgradit ćemo novi dječji vrtić i na taj način svakom djetetu omogućiti mjesto u vrtiću. To smo već ostvarili u jaslicama, a uz sve veći broj mladih obitelji i djece, sada ćemo stvoriti uvjete da rasteretimo roditelje kod upisa djece u vrtiće jer će biti mjesta za sve – rekla je Cividini poručivši kako je to ono osnovno što moraju osigurati kao grad koji želi zadržati svoje mlade.

www.sjever.hr / FB Ljerka Cividini
22.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.