Now Reading:
Izdana lokacijska dozvola za rotor kod “Ruke” u Velikoj Vesi – Gregurović: Radovi bi trebali početi u proljeće iduće godine
Full Article 2 minutes read

Izdana lokacijska dozvola za rotor kod “Ruke” u Velikoj Vesi – Gregurović: Radovi bi trebali početi u proljeće iduće godine

Nepregledno raskrižje u Velikoj Vesi kod “Ruke”, točnije kod betonare na skretanju prema Jazvinama odnosno Radoboju, prema najavama krapinskog gradonačelnika Zorana Gregurovića uskoro bi trebalo biti riješeno izgradnjom rotora.

Kako je objasnio gradonačelnik, dugo se godina pokušavalo napraviti prihvatljivo rješenje za izgradnju rotora, a odluka o izgradnji je donesena još na sjednici Vlade Republike Hrvatske u Krapini, koja je održana 2019. godine.

– Trebalo je vremena da se pripremi projektna dokumentacija, parcelacijski elaborat i sve ostalo što je potrebno da bi došlo do realizacije projekta. Ishođena je pravomoćna lokacijska dozvola i Hrvatske ceste su sad objavile natječaj za rekonstrukciju tog raskrižja, odnosno za izgradnju kružnog toka – rekao je Gregurović te pojasnio kako procijenjena vrijednost nabave iznosi oko 3,8 milijuna kuna bez PDV-a, a rok za dostavu ponuda je do 3. studenoga do 10 sati.

– Nadamo se da će prispjeti ponude na taj natječaj, zatim će uslijediti pregled i ocjena ponuda, donošenje odluke o odabiru, a ako neće biti žalbi, očekujemo da će u proljeće sljedeće godine napokon početi radovi na izgradnji kružnog toka. Rok za završetak je, prema natječajnoj dokumentaciji, šest mjeseci – pojasnio je gradonačelnik Gregurović.

www.sjever.hr
21.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.