Now Reading:
Kreće sanacija još triju klizišta na području Grada Lepoglave – radovi vrijedni oko 1,7 milijuna kuna
Full Article 2 minutes read

Kreće sanacija još triju klizišta na području Grada Lepoglave – radovi vrijedni oko 1,7 milijuna kuna

Gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić potpisao je 20. listopada ugovore o sanaciji triju klizišta na području Grada Lepoglave. Riječ je o klizištima na području Gaveznice – Kamenog vrha, Muričevca i Lepoglavske Vesi (Pošnjaki) koja su nastala uslijed potresa i kasnijih vremenskih utjecaja.

-Sanacija klizišta s kojom krećemo u ovom je trenutku jedan od najvećih projekata na području Grada Lepoglave. Cilj nam je zaustaviti njihovo daljnje širenje, sanirati ih i tako zaštiti gradsku infrastrukturu kao i imovinu naših građana. Vjerujem da ćemo uz kvalitetnog izvođača i nadzor sanirati klizišta u planiranom roku, a to znači do sredine ožujka iduće godine. – poručio je gradonačelnik Škvarić zahvalivši se Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja na čijem je natječaju, prijavom projekta, Grad Lepoglavu ostvario potporu za financiranje sanacija navedenih klizišta koju će provesti tvrtka TTG kojoj su, putem provedenog otvorenog postupka javne nabave, dodijeljeni poslovi sanacije.

Trošak sanacije navedenih klizišta iznosi 1.681.682 kuna. Grad Lepoglava osigurao je bespovratnu potporu u 100 % iznosu troška sanacije. Riječ je o sredstvima osiguranima iz Fonda solidarnosti Europske unije. Uz navedena tri klizišta, koja je gradonačelnik nakon potpisivanja ugovora obišao s predstavnicima izvođača radova i nadzora, u planu je i sanacija klizišta u Očuri, također nastalog uslijed potresa i djelovanja vremenskih utjecaja.

sjever.hr
22.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.