Now Reading:
VJEROVALI ILI NE Zagrebačka žičara radi
Full Article 50 second read

VJEROVALI ILI NE Zagrebačka žičara radi

Nakon obavljenog redovnog godišnjeg servisnog pregleda, žičara Sljeme ponovno je u pogonu od  i prometuje prema uobičajenom radnom vremenu.
 
Godišnji servisni pregled propisan je od strane proizvođača opreme i obvezan sukladno Pravilniku o tehničkim uvjetima za siguran rad žičara u radu te održavanje podsustava i sigurnosnih komponenti te je obvezan svake godine.
 
Kao i na drugim žičarama, obavljanje godišnjeg servisa, koji je znatno kompleksniji i detaljniji od periodičnih mjesečnih servisa, uobičajeno je provoditi u ovom razdoblju godine zbog očekivano smanjenog broja korisnika u odnosu na ljetno i zimsko doba. Njime su obuhvaćene provjere i ispitivanja svih segmenata poput pogonskog sustava, pregleda užeta, stupova, sklopova kolotura, ispitivanje kočionog sustava, provjera glavnog upravljačkog sklopa te provjera svih elektroničkih sklopova i senzora.
 
Riječ je o uobičajenim periodičnim aktivnostima kako bi se ispunili svi tehnički i sigurnosni preduvjeti za daljnji siguran i nesmetan rad žičare.

sjever.hr/zet.hr
20.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.