Now Reading:
Župan najdestinacije održivog turizma u Dobro jutro, Hrvatska: Održivi turizam, taj način života i identitet je u svakom našem čovjeku!
Full Article 2 minutes read

Župan najdestinacije održivog turizma u Dobro jutro, Hrvatska: Održivi turizam, taj način života i identitet je u svakom našem čovjeku!

Nagrada najdestinacije održivog turizma koja je ove godine otišla u Međimurje bila je povod za gostovanje međimurskog župana Matija Posavca i direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudija Grule u popularnoj emisiji Dobro jutro, Hrvatska.

O velikom turističkom uspjehu najsjevernije hrvatske županije Grula je objasnio kako su prema Svjetskoj turističkoj organizaciji vrednuju tri stupa održivosti – prostorno-okolišna, društvena i ekonomska održivost, a to su ujedno kriteriji po kojima je Međimurje osvojilo najveće ocjene.

Župan Posavec ponosan je na ovu nagradu s obzirom da se održivost sve više spominje na globalnoj razini.

-Čuvamo kulturne vrijednosti, povijesne vrijednost, eno-gastronomiju, prirode ljepote, zaštitu okoliša i po svemu tome smo jedan primjer dobre prakse. Imamo i prvi hotel s eco certifikatom kao i jedna naša kuća za odmor. 23 posto naše županije je pod zaštitom UNESCO-a, u biosferi s obzirom da smo najgušće naseljena županija u Hrvatskoj, a kad govorimo o okolišu iznad smo europskog nacionalnog prosjeka po odvajanju i gospodarenju otpadom. Puno ulažemo u komunalnu infrastrukturu. Ta nagrada, održivi turizam, taj način života i identitet je u svakom našem čovjeku. Zato je to nagrada svakog našeg Međimurca i Međimurke – rekao je Posavec.

Cijelo gostovanje pogledajte ovdje.

Foto: screenshoot

abrkic/sjever.hr
19.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.