Now Reading:
Jeste li znali da studiranjem na ovom veleučilištu možete postati članom londonskog Kraljevskog instituta za navigaciju?
Full Article 4 minutes read

Jeste li znali da studiranjem na ovom veleučilištu možete postati članom londonskog Kraljevskog instituta za navigaciju?

U četvrtak je s ciljem upoznavanja javnosti sa svojim djelovanjem i mogućnostima studiranja za buduće brucoše Veleučilište Hrvatsko zagorje Krapina održalo “Dan otvorenih vrata”.

Dekan Veleučilišta Hrvatsko zagorje Krapina, Nenad Sikirica naglasio je kako su otvaranjem svojih vrata obilježili početak aktivnosti u ovoj akademskoj godini.

-Planiramo u prosincu imati Dan veleučilišta na kojem ćemo predstaviti i naše ostale projekt i sve što radimo. Mi smo sa standardom našeg studiranja sve bolji, prvenstveno u područjima vezanim uz nove tehnologije i nove načine podučavanja, a to se vidi i iz toga što je svake godine sve veći upis – rekao je Sikirica te kao dokaz kvalitete naveo sporazum s Pomorskim fakulteta Sveučilišta u Rijeci koji su neki studenti već i iskoristili.

-Naime, nakon tri završene godine na našem veleučilištu, na smjeru logistike, mogu prijeći na sveučilišni studij u Rijeku, uz polaganje svega tri ispita na početku godine, bez razlikovne godine.
U ovom trenutku mi smo jedino takvo veleučilište u Hrvatskoj koje je zadovoljilo visoke kriterije Pomorskog fakulteta u Rijeci i mislimo da je to malo prošlo ispod radara, ali je dokaz da imamo kvalitetne nastavnike i kvalitetne programe, ali i da najbolji studenti bez problema mogu pohađati i diplomske studije – objasnio je dekan.

Prodekan za nastavu Robert Spudić naznačio je kako Veleučilište otkad je postalo javno, u srpnju 2019. godine, kontinuirano raste, a studenti mogu birati između tri studija: informatike, operativnog menadžmenta i studij prometne logistike.

-Ove godine upisali smo preko 100 studenata i trenutno imamo oko 320 upisanih studenata zajedno s apsolventima. Možemo se pohvaliti da smo ove godine jedni od boljih veleučilišta sa upisima na razini RH – izjavio je Spudić.

Renato Filjar, prodekan za znanost smatra kako je Veleučilište Hrvatsko zagorje Krapina jedan pravi mali kolektiv koji je bilježi izniman rast, a osim u županiji, sve je poznatiji, i u Hrvatskoj, i u svijetu.

-Pokušavamo i uspijevamo u tome da naš nastavni proces postavimo na jedne nove temelje u skladu s tržišnim načelnima i krenuli smo tako da znanstveno-istraživački i stručni rad postavimo kao temelj za našu nastavnu aktivnost. Radimo velik broj internih i vanjskih projekata. U prošloj akademskoj godini otvorili smo dva ciljana laboratorija, laboratorij za internet stvari i tehnologiju 5.0. i za prostornu inteligenciju kako bi odgovorili na zahtjeve tržišta i omogućili našim studentima da budu u toku, spremni i zanimljivi tržištu rada koje se danas razvija u područjima rada našeg Veleučilišta – spomenuo je Filjar te ističe kako su dobro umreženi s nacionalnim i međunarodnim partnerima.

-Veleučilište je vanjski partner organizacije UN-a, odnosno njenog međunarodnog odbora za satelitsku navigaciju, aktivno sudjelujemo u radu Europske agencije za svemirske programe, član smo Kraljevskog instituta za navigaciju iz Londona što koristimo kao jedinstvenu priliku da i studente možemo nagraditi članstvom u tom uglednoj stručnoj organizaciji. Surađujemo s brojnim čimbenicima u gospodarstvu poput Poduzetničkog inkubatora i brojnih kompanija na našem području i šire – dodao je te opisao razliku između sveučilišnih i specijalističkih studija.

-Specijalistički studiji su vezani za određenu struku i osposobljavaju studente za specijalistički stručni rad. Sveučilišni studij uz to ima još jednu komponentu znanstveno-istraživačkog djelovanja i studenti koji završe diplomski sveučilišni studij mogu razmišljati o nastavku svoje akademske karijere – upisivati doktorske studije, razmišljati o odlasku na rad na sveučilište paralelno sa svojim radom u industriji što omogućuju studentima širu podlogu i perspektivu u razvoju njihovih karijera – pojasnio je.

Večeras će od 18 sati u Festivalskoj dvorani u Krapini biti održana i svečana promocija 7. generacije prvostupnica i prvostupnika Veleučilišta gdje će 80 studenata dobiti svoje diplome.

abrkic/sjever.hr
20.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.