Now Reading:
ŽUPAN KOLAR: Sorry Italijo, ali Zagorci rade bolji sladoled
Full Article 2 minutes read

ŽUPAN KOLAR: Sorry Italijo, ali Zagorci rade bolji sladoled

Krapinsko – zagorska županija, točnije Tuheljske Toplice bile su ovog utorka domaćin Internacionalnog kongresa slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva “Interslast” koji je okupio brojne slastičarske stručnjaka i natjecatelje. Kako je ovogodišnja zemlja partner manifestacije bila Italija, krapinsko – zagorski župan, Željko Kolar prilikom obraćanja medijima osvrnuo se na to kako Talijani, čiji su slatki specijaliteti prepoznati diljem svijeta, ocjenjuju zagorske slastice.

Naš sladoled u Italiji je totalna senzacija, ali isto tako i dokaz kvalitete naših proizvoda – rekao je župan Kolar dodavši kako pokrivenost uvoza izvozom od 180 posto govori puno o zagorskim gospodarstvenicima.

– Naši proizvođači izlaze na svjetsko tržište isključivo s kvalitetnim proizvodima, a tako je i u prehrambenom sektoru – izjavio je Kolar.

Interslast je također idealna prilika za predstavljanje i promicanje izvornih slastica pa su tako posjetitelji imali priliku kušati autohtone zagorske slastice i zaštićene proizvode.

– Veseli me što nam ova manifestacija između ostalog omogućuje da dobijemo mišljenje stranih stručnjaka glede naših proizvoda. Naime, Krapinsko – zagorska županija konstantno radi na zaštiti svojih autohtonih proizvoda, a da bi došli do zaštite određenog proizvoda morate prvo napraviti zaštitu na nacionalnoj razini pa zatim na europskoj razini, tako da put nije nimalo lagan. Tu je i organizacija same proizvodnje, a moramo se dogovoriti i s našim turističkim sektorom da te kolače ima u svakodnevnoj ponudi. To je ono što je ključno, našu eno i gastro ponudu imati svakodnevno za našim stolom – rekao je Kolar poručivši kako su na dobrom putu te će upornošću sigurno doći do cilja.

www.sjever.hr
19.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.