Now Reading:
Zahvaljujući značajnom ulaganju Hrvatskih voda, diljem Varaždinskih Toplica uređuju se kanali i vodotoci – gradonačelnica Ratković: Stvaramo čišći i ljepši okoliš!
Full Article 2 minutes read

Zahvaljujući značajnom ulaganju Hrvatskih voda, diljem Varaždinskih Toplica uređuju se kanali i vodotoci – gradonačelnica Ratković: Stvaramo čišći i ljepši okoliš!

Značajna ulaganja Hrvatskih voda na području Grada Varaždinskih Toplica nastavljena su i ove godine. Tako je diljem Grada u tijeku uređenje vodotoka i kanala. Riječ je o radovima koje provode Hrvatske vode s ciljem očuvanja ekosustava, čišćenja vodnih površina i ulaganja u očuvanje i zaštitu okoliša.

Na području Varaždinskih Toplica, Hrvatske su vode ove godine uložile približno 722 tisuće kuna, a uređen je vodotok rijeke Bednje u Donjoj Poljani u vrijednosti od 383.200 kuna, potok Oledinki Donja Poljana za što je izdvojeno 75.000 kuna, potok Korovići – Jalševec u vrijednosti od 87.200 kuna te kanal Petkovec za što je izdvojeno 71.400 kuna.

Hrvatske su vode na području Varaždinskih Toplica uložile i oko 105.000 kuna za košnju vodotoka.

Zahvalivši Hrvatskim vodama što kontinuirano prate njihove potrebe i ulažu na području Grada, gradonačelnica Dragica Ratković naglasila je važnost održavanja vodnih sustava, kako za očuvanje biljnog i životinjskog svijeta, tako i za zaštitu okoliša.

-Hrvatske vode, kao i ostale županijske i državne institucije s kojima imamo odličnu suradnju redovito prepoznaju potrebe za ulaganjima na području našeg Grada i na taj način zajedno s nama doprinose stvaranju ljepših i boljih Varaždinskih Toplica, ugodnih za život svih naših stanovnika. Osim što je uređenje vodotoka i kanala nužno zbog vizualnog identiteta turističkog grada kao što su Varaždinske Toplice, ove su investicije važne i za očuvanje okoliša – rekla je gradonačelnica Ratković.

Poručila je i kako vjeruje da će Hrvatske vode i u narednom razdoblju nastaviti s potrebnim ulaganjima na području Varaždinskih Toplica.

Spomenimo i kako su dosad uređena korita rijeke Bednje u dužini od 800 metara, te potoka Oledinki – Donja Poljana u dužini od 750 metara, kao i kanala Petkovca u dužini od 480 metara. Uređen je i potok Korović te dva desna pritoka Bednje u dužini od 350 metara.

www.sjever.hr
17.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.