Now Reading:
DOLAZI SNAŽNIJA PROMJENA VREMENA Kiša, pljuskovi, pad temperature – u dijelovima Hrvatske žuti alarm zbog potencijalno opasnog vremena
Full Article 1 minutes read

DOLAZI SNAŽNIJA PROMJENA VREMENA Kiša, pljuskovi, pad temperature – u dijelovima Hrvatske žuti alarm zbog potencijalno opasnog vremena

Početak novoga tjedna u Hrvatskoj neće biti loš. Dapače, u većini krajeva prevladavat će sunčano vrijeme, osobito na Jadranu, no prognostičari najavljuju skoru promjenu vremena.

Tako je za HRT Tomislava Hojsak, dipl. ing. iz DHMZ-a najavila da će još do srijede na kopnu biti stabilno, sunčano, a danju i ugodno toplo.
U noći i ujutro magla će biti česta u središnjoj Hrvatskoj i po kotlinama gorskih krajeva. A ondje gdje se dulje zadrži, usporit će rast temperature.
U srijedu će zapuhati sjeveroistočni vjetar, potkraj dana i u noći na četvrtak stići će oblaci, pa mjestimice može pasti i malo kiše. U četvrtak osjetno svježije.

Inače, za sjeverni i središnji dio Hrvatske na snazi je žuti alarm, što znači potencijalno opasno vrijeme.

Nastavak tjedna na Jadranu će biti pretežno sunčan, tek mjestimice na sjeveru s umjerenom naoblakom, moguće i maglom. Vjetar umjeren sjeverozapadni, a danju i dalje ugodno toplo. Potkraj srijede na sjeveru će zapuhati i jačati bura, a zatim se proširiti duž obale. Donijet će svježiji zrak, pa će dnevna temperatura biti niža, osobito na sjeveru.”, prognozirala je Hojsak za HRT.

sjever.hr/vrijem-ipromet.hrt.hr
17.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.