Now Reading:
Bjelovarsko – bilogorskoj županiji odobreno 1,5 milijuna za novu fazu projekta “Zaželi”
Full Article 2 minutes read

Bjelovarsko – bilogorskoj županiji odobreno 1,5 milijuna za novu fazu projekta “Zaželi”

Među 94 odobrena projekta financiranja zapošljavanja žena koje će se brinuti o starijim i teže pokretnim osobama diljem Hrvatske je i onaj Bjelovarsko – bilogorske županije. Nakon provedenog natječajnog postupka, Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike donijelo je drugu odluku o financiranju projekata ukupno vrijednih 94,9 milijuna kuna.

Tako je Bjelovarsko – bilogorskoj županiji je za projekt pod nazivom “Za žene BBŽ – faza III” odobren maksimalan iznos prihvatljivih troškova u iznosu od 1,5 milijuna kuna.

Osim projekta koji je kandidirala sama županija, na području Bjelovarsko -bilogorske županije na natječaju je prošlo još šest projekata. Tako je Gradu Garešnici za projekt pod nazivom “Nikad nije kasno – faza 3” odobreno bespovratnih 1,5 milijuna kuna; Općini Sirač za projekt “Učim, radim, pomažem, faza III” odobreno je 1,23 milijuna kuna. HCK, Gradskom društvu Crvenog križa iz Čazme prošao je projekt “Uključi se III” vrijedan 840.324 kune, a Općini Hercegovac projekt “Zaželi i ostvari” vrijedan 593.270 kuna. Na natječaju je prošla i Općina Veliko Trojstvo. Stiže joj 494.365 kuna za projekt “Trojačkeruže – faza III”. Daruvarska Udruga Impresskandidirala je projekt pod nazivom “Podrška za naše stare II” i odobreno joj je financiranje u iznosu od 735.600 kuna.

Projekti će se potpuno financirati iz EU sredstava, bez vlastitog učešća. Uskoro se očekuje potpisivanje ugovora s resornim Ministarstvom. Projekte za Bjelovarsko – bilogorsku županiju te općine Veliko Trojstvo i Hercegovac potpisala je Javna ustanova Razvojna agencija BBŽ.

www.sjever.hr
16.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.