Now Reading:
OPĆINA BEDEKOVČINA: Potpisan ugovor o financiranju izgradnje dječjeg igrališta u Lugu Poznanovečkom
Full Article 1 minutes read

OPĆINA BEDEKOVČINA: Potpisan ugovor o financiranju izgradnje dječjeg igrališta u Lugu Poznanovečkom

Općina Bedekovčina potpisala je 487.466,25 kuna vrijedan ugovor o izgradnji dječjeg igrališta kod Spomen doma u Lugu Poznanovečkom.

Naime, Općina Bedekovčina prijavila je projekt izgradnje i opremanja dječjeg igrališta kod Spomen doma u Lugu Poznanovečkom na natječaj Lokalne akcijske grupe “Zeleni bregi” za tip operacije 2.1.1. Ulaganja u opće društvenu infrastrukturu i pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo.

Riječ je o projektu vrijednom 603.895 kuna, od čega će 249.212,70 kuna biti financirano EU sredstvima. Projekt obuhvaća izgradnju dječjeg igrališta sa spravama (ljuljačka, tobogan s penjalicom, njihalica i klackalica) te pješačkih površina, kao i postavljanje elemenata urbane opreme – klupa i koševa za smeće, ali i krajobrazno uređenje čestice, postavljanje zaštitne ograde te izgradnju rasvjete dječjeg igrališta.

– Projektom će se izgraditi i opremiti dječje igralište kod zgrade Spomen doma u Lugu Poznanovečkom čime će se osigurati bolji uvjeti za rast i razvoj djece. Dječje igralište doprinijet će socijalizaciji djece kroz igru, druženje te međusobnu interakciju – poručuju iz Općine.

www.sjever.hr
12.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.