Now Reading:
Varaždin: Više od 120 trkača iz cijele Hrvatske trčalo u spomen na tridesetoricu poginulih pripadnika 104. brigade ZNG
Full Article 2 minutes read

Varaždin: Više od 120 trkača iz cijele Hrvatske trčalo u spomen na tridesetoricu poginulih pripadnika 104. brigade ZNG

U spomen na tridesetoricu poginulih pripadnika slavne varaždinske 104. brigade Zbora narodne garde Republike Hrvatske, u nedjelju je u Poljani Biškupečkoj, prigradskom naselju u Varaždinu,  održana 14. Memorijalna utrka.

Organizatori utrke Društvo sportske rekreacije „Mirko Relac“ iz Poljane Biškupečke i Udruga 104. brigade ZNG Varaždin okupili su 122 trkača iz cijele Hrvatske.

Gradonačelnik Neven Bosilj, u ime Grada Varaždina kao glavnog pokrovitelja i sponzora utrke imao je čast označiti start. Prethodno je pohvalio organizatore, a posebno idejnog začetnika utrke Franju Puškadiju koji je zaslužan da utrka iz godine u godinu organizacijski napreduje i okuplja sve veći broj natjecatelja te postaje sve ugledniji sportski događaj.
Najavio je da će utrka slijedeće godine ući i u službeni kalendar Hrvatskog atletskog saveza.

Sudionike utrke pozdravili su i Tihomir Hozmec, predsjednik Udruge pripadnika 104 brigade i izaslanik ministarstva obrane, državni tajnik Zdravko Jakop.

Sportski dio natjecanja vodili su članovi varaždinskog kluba Marathon 95, a natjecatelji su bili podijeljeni u čak 13 skupina. Pobjednici utrke su zapravo svi koji su nastupili i time odali počast poginulim braniteljima – naglasili su organizatori ove sportske manifestacije čiji je pokrovitelj Predsjednik RH Zoran Milanović.

sjever.hr
10.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.