Now Reading:
Prava remek djela karikature izložena u Čakovcu – među pobjednicima međunarodne izložbe dvoje domaćih karikaturista!
Full Article 2 minutes read

Prava remek djela karikature izložena u Čakovcu – među pobjednicima međunarodne izložbe dvoje domaćih karikaturista!

Grad Čakovec i ove je godine ponosni domaćin međunarodne izložbe karikatura, a ovoga je puta ugostio njeno 7. izdanje.

Izložba je otvorena u Caffe Bar Bedem kada su proglašeni i pobjednici, među kojima dvoje iz Čakovca! Prva nagrada u kategoriji U16 pripala je Ani Barić, a kod U14 3. mjesto zauzeo je Patrik Peras.

-Ova međunarodna izložba pokazuje da karikature mogu biti i mala umjetnička djela, a kad se poklopi kvaliteta samog rada i kad ona pogodi u sam srž stvari koju komentira ili o kojoj govori, imamo radove koje pamtimo poput ovih na 7. izložbi, napisala je na društvenoj mreži gradonačelnica Ljerka Cividini.

-Ovogodišnja tema Sport i rekreacija nama u Hrvatskoj je izuzetno bliska. Volimo sebi tepati da smo sportska nacija, živimo s uspjesima i neuspjesima naših sportaša, nema te discipline u kojoj nismo stručni. Amaterski sport kod nas je izuzetno razvijen, volimo se natjecati, biti publika, ali i komentatori i savjetnici našim sportašima, bez obzira na natjecateljsku razinu ili važnost pojedinih utakmica. Hvala svima koji su sudjelovali u natječaju te velike čestitke pobjednicima, vaše divne radove gledamo do 21.10. do kad je otvorena izložba, napisala je Cividini, zahvalivši Damiru Novaku na još jednoj vrhunskoj organizaciji i promociji čakovečkog kraja i Međimurja.

sjever.hr/FB- lj. cividini
10.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.