Now Reading:
KAKVA ČAST! Članovi Zagrebačkog orkestra ZET-a na audijenciji kod pape Franje
Full Article 2 minutes read

KAKVA ČAST! Članovi Zagrebačkog orkestra ZET-a na audijenciji kod pape Franje

Rijetki u životu imaju takvu priliku i čast da ih ugosti poglavar Katoličke crkve, no članovi Zagrebačkog orkestra ZET-a tu su priliku dobili i vjerojatno će je pamtiti dok su živi.

Ugostio ih je papa Franjo, a ćlanovi orkestra tom su prilikom Svetom Ocu uručili fotografiju orkestra s posvetom, monografiju ZET-a povodom 130 godina postojanja ZET-a d.o.o. te album Serbus!, a što je arhivirano u Vatikanskom (papinskom) muzeju.

Inače, Orkestar je u Papinskom hrvatskom zavodu svetog Jeronima u Rimu, još jednim koncertnim nastupom u nizu obilježio velikih 95 godina postojanja i neprekidnog djelovanja koje je bilo ukomponirano u obilježavanje blagdana sv. Jeronima te ujedno i dana Papinskog hrvatskog zavoda svetog Jeronima u Rimu.

Orkestar je glazbeno uveličao svečano misno slavlje i nakon misnog slavlja održao koncert klasične glazbe.

Zagrebački orkestar ZET-a reprezentativni je orkestar Grada Zagreba, promotor glazbene umjetnosti diljem Hrvatske i kulturni veleposlanik Hrvatske u svijetu. Dobitnik je dijamantne diplome Hrvatskog sabora kulture za veliki doprinos u očuvanju hrvatske kulture te Medalje Grada Zagreba, kao zagrebački simbol, pečat i institucija koja traje 95 godina. 

Predstavljanje Zagreba i Republike Hrvatske izvan granica Lijepe naše otvorilo je brojne prilike za jačanje i unapređenje međunarodne kulturne suradnje, a što je jedan od glavnih ciljeva Zagrebačkog orkestra ZET-a.

sjever.hr/zet.hr
06.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.